Kan Isak ta Newcastle till de fjärde bästa placeringarna i ligan?

| |

Det är svårt att förutsäga resultatet av en fotbollssäsong, men en topp fyra-placering för Newcastle United i Premier League skulle sannolikt kräva en kombination av faktorer, inklusive starka prestationer från Alexander Isak och andra nyckelspelare, konsekvent taktiskt utförande, samt en stor dos tur.

Även om allt är möjligt i fotboll, är det en betydande prestation att uppnå en topp fyra-placering som kräver en hög prestationsnivå och konsistens under loppet av en lång säsong. Hittills ser det onekligen bra ut, men det är många matcher kvar. Om du vill betta på utfallet kan du ta del av odds av LeoVegas, samt kan självklart ta del av massvis med andra liknande odds. Kom ihåg att spela ansvarsfullt.

5 saker som måste hända eller fortsätta om Newcastle vill sluta på topp fyra den här säsongen

Nedan är viktiga exempel:

Fortsatt stark form från Alexander Isak

Som nyckelspelare i truppen kan Isaks individuella form och förmåga att göra mål ha stor betydelse för lagets framgångar. Kan han fortsätta att prestera på hög nivå och bidra med mål kommer det att bli ett rejält lyft för klubben.

Hittills har han inte gjort i närheten av lika många mål som andra anfallare i ligan, men har varit avgörande i många av de situationer som har resulterat i mål och vinst för Newcastle. Om han under de kommande matcherna även hittar fler avslut kommer han att vara otroligt svår att stoppa.

Taktisk disciplin

En väl genomförd taktisk plan som betonar bra försvar och effektivt övergångsspel kommer vara avgörande för fortsatta framgångar. Laget kommer behöva vara organiserat och disciplinerat i sin inställning till varje match. Många tuffa matcher väntar, och kan mycket väl vara det som slutligen sätter stopp för Newcastles fantastiska form i Premier League den här säsongen.

Därmed behöver träna och resterande ledare behöva jobba hårt på detta, men självklart även spelarna.

Konsekvent lagprestation

För att uppnå en topp fyra-placering kommer Newcastle behöva prestera på en hög nivå konsekvent under resten av säsongen säsongen. Många svåra matcher kvarstår, och kan mycket väl sätta käppar i hjulen för Newcastles drömmar den här säsongen.

De får inte bli stressade eller nervösa, och måste fortsätta ha kul när de spelar tillsammans. Bra moral i laget, tillsammans med en stor dos konsekvens är avgörande för framtida matcher i ligan.

Positiva resultat i nyckelmatcher

I en konkurrenskraftig liga som Premier League är positiva resultat i nyckelmatcher mot andra topplag avgörande för framgång. Newcastle kommer behöva hitta ett sätt att få resultat i dessa matcher för att ha en chans att sluta bland de fyra bästa.

Även om Newcastle har en bra trupp den här säsongen, kommer de behöva förlita sig en hel del på tur för att bibehålla samma höga nivå.

Undvika skador hos nyckelspelare

Att ha en djup och talangfull trupp kommer vara avgörande, eftersom skador och avstängningar är en oundviklig del av varje fotbollssäsong. Newcastle kommer behöva ha spelare som kan ta steget upp och prestera när de uppmanas, för att upprätthålla en hög prestationsnivå under resten av säsongen.

Därmed måste spela som Alexander Isak behållas skadefria, vilket även stämmer för ett flertal andra spelare som verkligen har visat framfötterna den här säsongen.

Är det ens möjligt för Newcastles att sluta på position 1-4?

Det är osannolikt att de slutar på position 1 eller 2, men 3 eller 4 är inte längre orimligt. En stor del av säsongen har gått, och poängställningen talar sitt tydliga språk. Newcastle har varit riktigt bra den här säsongen.

Störst konkurrens kommer de få från Manchester United och Tottenham, resterande lag ligger en bra bit bakom i tabellen. Därmed ser chanserna onekligen bra ut för Newcastle den här säsongen. Vi bedömer sannolikheten som hög att de slutar topp 4.

Föregående

Hur du får ut det mesta från din uteplats

Stockholms 4 bästa museum!

Nästa

Lämna en kommentar