Fem galnaste matcherna i Premier League

| |

Det råder inga tvivel om att fotboll är världens största sport. Hur det kommer sig beror förstås på flera anledningar, från fankulturen till konsten som själva sporten är i sig. Men kanske beror det framför allt på att allting kan hända i en match.

Ja, trots att det finns uppenbara nivåskillnader inom fotboll är den i slutet av dagen en svår sport att förutspå. Det vet förmodligen den som ägnar sig åt online sports betting allra bäst. För att hylla denna fantastiska sport lyfter vi här fram fem av de galnaste matcherna i världens största liga, Premier League. Hade du kunnat tippa rätt på de här resultaten?

Tottenham – Wigan (2009)

En av de målgalnaste matcherna i modern fotbollshistoria. Londonlaget Tottenham tog emot Wigan och fullständigt pulveriserade dem med 9-1. Men trots resultatet var det en viss spelare som fick störst rubriker, Jermain Defoe. Anfallaren gjorde hela fem mål, vilket han då blev blott den tredje i ligans historia att lyckas med.

Manchester United – Arsenal (2011)

Några år innan den här matchen ägde rum brukade Manchester United och Arsenal vara de två lagen som gjorde upp om ligatiteln. Det var därför enorm hajp inför deras möten en bit in på 2010-talet. Den mest kända matchen emellan de två giganterna kom 2011 när Sir Alex Fergusons manskap förnedrade Arséne Wengers Arsenal med 8-2, vilket anses vara ett sanslöst resultat vad gäller toppmöten. Klubbens meste målskytt genom tiderna Wayne Rooney var då matchens stora stjärna med sitt hattrick. 

Manchester City – Queens Park Rangers (2012)

Ligasäsongen 2011/2012 är den jämnaste i Premier Leagues drygt 30-åriga historia. Slaget om titeln avgjordes på stopptid i matchens sista omgång när Manchester Citys striker Sergio Aguero avgjorde deras match mot Queens Park Rangers med ett 3-2-mål i sista sekvensen innan domaren skulle blåsa pipan. City vann därmed deras allra första Premier League-titel, vilket blev språngbrädan till en lång och fortsatt framgång.

West Bromwich – Manchester United (2013)

Efter att Manchester United matematiskt sett hade vunnit Premier League 2012/2013 fick de veta att deras legendariska tränare Sir Alex Ferguson skulle pensionera sig. I hans sista match, som var borta mot West Bromwich, såg han ut att få en klar seger. Men United tappade deras 5-2-ledning till 5-5 som också blev slutresultatet. Motståndarnas anfallsstjärna Romelu Lukaku noterades då för tre mål.

Aston Villa – Liverpool (2020)

Med tomma läktare var förra årets säsong var den märkligaste i mannaminne. Det ledde till flertalet knäppa matcher där den mellan Aston Villa och Liverpool stack ut i mängden. Liverpool som säsongen innan hade vunnit ligan, fick se sig krossade med otroliga 7-2 mot mittenlaget Villa. Ollie Watkins stod då för ett hattrick och en av Englands hetaste stjärnor idag, Jack Grealish, bidrog med två kassar i mål. Se också vår lista med fotbollsspelarna som gjort flest mål genom tiderna.

Föregående

Världens längsta biltunnlar – spänn fast säkerhetsbältena!

5 Nya casinospel

Nästa

Lämna en kommentar