Vår lista på de största kattförsäkringarna i Sverige!

| |

För inte så länge sedan så hade kattägare inte många olika försäkringsbolag att välja mellan. Detta har dock förändrats allt mer med tiden och idag finns det tiotalet att välja mellan, vilket gör det lättare att hitta en bra försäkring som även kommer med en låg premie.

Alla försäkringar som är med i denna lista finns med på jämförelsesajten Försäkro, där du kan läsa mer exakt vad som gäller. Hur försäkringsbolagen har rangordnats och vilka fördelar och nackdelar som kommer med de aktörer, som finns med i deras 10-i-topp lista.

  1. På Lassie får du den högsta ersättningen för veterinärvård, 150.000 kr, vilket är bland det viktigaste att ta hänsyn till. Detta belopp sänks inte heller när katten blir äldre, utan den är försäkrad med samma belopp intill sin sista dag med dig. Lassie ligger även i toppen när det gäller deras livförsäkringar, som finns kvar tills katten har nått 13 års ålder. Däremot halkar de ner några steg gällande deras självrisk och pris.
  1. ManyPets ligger ganska jämnt med Lassie. Deras maxgräns för veterinärvård är 10.000 kr lägre och priset för deras kattförsäkring är dyrare, men deras självrisk är mycket lägre och din katt kan här försäkras från att den är fyra veckor gammal. Livförsäkringen gäller tills katten är 13 år gammal och övrig försäkring gäller kattens hela liv.
  1. Ett försäkringsbolag som har funnits en längre tid på marknaden är Agria och de håller sig högre upp på listan. Taket för beloppet hos veterinären ligger på 120.000 kr, men deras självrisk är lägre än många andras och deras månadskostnad är den näst lägsta. Precis som med de två föregående gäller livförsäkringen under kattens 13 år och andra delar hela livet.
  1. På fjärdeplats kom Folksam, trots att beloppet för veterinärvård är så lågt som 60.000 kr, försäkringen gäller endast tills katten är sex år gammal och deras självrisk är den dyraste. Dock är deras månadskostnad den lägsta, de har hög kundnöjdhet och livförsäkringen gäller tills katten är 13 år gammal.
  1. Moderna ger dig högt belopp hos veterinären, men katten kan inte försäkras hos dem efter sju års ålder. Livförsäkring upp till kattens ålder på 13 år, lägre självrisk än de flesta andra försäkringsbolagen och de har många nöjda kunder. Dock är deras månadskostnad bland de högsta, med 441 kr, som kan jämföras med Folksam som enbart kostar 259 kr.
  1. Försäkringsbolaget If fick samma slutpoäng som Moderna. Några skillnader är att If ger dig lägre belopp för vård hos veterinären och har högre självrisk, men din katt kan försäkras två år längre och månadskostnaden blir 76 kr billigare. Dessutom ser det bättre ut med nöjda kunder hos If, jämfört med Moderna.
  1. Både Svedea och If täcker kostnader hos veterinären upp till 90.000 kr. Din katt kan försäkras hela livet och livförsäkringen gäller i kattens första 13 år. Dock ger de dig den dyraste månadskostnaden och kundnöjdheten ligger inte direkt på topp. Gällande deras självrisk, så är den fasta kostnaden den dyraste.
  1. Sveland fick något lägre poäng än Svedea. De ger dig ett högt belopp hos veterinären, 140.00 kr, men försäkringen gäller enbart till kattens ålder på sex år. Svelands självrisk är något lägre än Svedeas, men istället gäller deras livförsäkring endast till den dag katten fyller 10 år. Svelands månadskostnad är nästan hälften så billig som Svedeas och deras kundnöjdhet ligger på samma nivå.
  1. ICA försäkring ligger på samma poängnivå som Sveland, men de ger lägsta beloppet hos veterinären och har dyr självrisk. Kundnöjdheten är inte heller så hög och deras månadskostnad ligger nästan 495 kr. Några fördelar är livförsäkringen som gäller 13 år och det finns ingen maxgräns på den övriga kattförsäkringen.
  1. De låga poängen som försäkringsbolaget Dina fick beror bland annat på låg summa för kostnader hos veterinären, katten kan endast försäkras sina sju första år, höga kostnader på självrisken och få kunder är nöjda med dem.

Som du ser i ovanstående lista så har alla försäkringsbolag olika fördelar och nackdelar. Titta på tio-i-topp listan, så kan du jämföra fler faktorer och sen är det upp till dig vad du anser är de viktigaste faktorerna du ska ta hänsyn till. Tänk efter ordentligt vad du anser är viktigast för dig och din katt.

Det är även enkelt för dig att följa länkar till alla kattförsäkringar som har tagits med i testet. Så kan du enkelt läsa på mer om olika detaljer. Vilket kan vara en god idé när du har hittat ett försäkringsbolag som känns som bäst för dig.

Föregående

Toppnyhet: Förslag om starkare reglering på spel online

7 säkra vårtecken

Nästa

Lämna en kommentar