Köpa aktier via telefonen: De 3 bästa aktie apparna i 2022

| |

Den senaste tiden har varit relativt turbulent på börsen. Höga energipriser, oro för inflationen och kriget mellan Ryssland och Ukraina har alla varit faktorer som satt marknaden i spel. Historiskt sett har det dock alltid varit lönsamt att investera på aktiemarknaden och alltfler svenskar vänder sig till marknaden för att investera sina pengar.

Men ett problem med aktieförsäljning är att många mäklare tar ut för höga mäklaravgifter, som transaktionsavgifter och dåligt optimerade appar för mobil användning.

Vi undersökte de ledande aktiemäklarna på den svenska marknaden och listade de tre bästa aktieapparna just nu i vår artikel – så följ med oss i vår artikel!

Vilka faktorer är viktiga att tänka på vid val av aktiemäklare?

Idag underskattar många svenskar vikten av att välja rätt börsmäklare. Oavsett om du är en småsparare som köper aktier för några hundralappar varje månad, eller om du genomför en betydligt större transaktion på marknaden, är valet av vilken mäklare du väljer viktigt.

Vi anser att det är tre faktorer som är viktiga att ta hänsyn till, nämligen: mäklararvodet, tillgången till börserna och inte minst användarvänligheten.

Courtageavgiften är alltid viktig

Courtageavgiften är pengarna du betalar till aktiemäklaren för att köpa eller sälja vid varje transaktion. Om du exempelvis har ett månatligt sparande kan det vara bra att välja en aktiemäklare som har ett lågt courtageavgift eftersom aktiemäklaren kommer att ta en avgift för varje transaktion, oavsett om den är liten eller stor.

Tips: Tänk på att vissa mäklare tar ut en högre avgift om du köper på internationella aktiemarknader, som den amerikanska börsen.

Kontrollera deras aktie utbud

Vid en första anblick kan aktiemäklare se likadana ut. Men om man tittar närmare kan man se betydande skillnader. Det finns minst 60 stora börser i världen. Men det finns betydligt mer mindre marknader och tiotusentals företag utöver de 6 högst värderade företagen i världen på aktiemarknaden. Aktiemäklarna erbjuder inte handel på alla aktiemarknader. I vissa fall kan du behöva kontakta dem personligen för manuell hjälp med att slutföra transaktionen och betala en administrationsavgift om du vill köpa en aktie på en marknad som de vanligtvis inte erbjuder.

Tips: Kom ihåg att kontrollera vilka börser aktiemäklaren ger tillgång till. Speciellt om du tänker investera i aktier som ligger utanför de stora börserna eller i mindre länder.

Tänk på användarupplevelsen

Börsen svänger konstant. Ena dagen kan aktierna falla kraftigt och nästa dag kan de vända upp. För dig som vill in på aktiemarknaden kan det vara en god idé att välja en aktör med en bra användarupplevelse då du förmodligen vill bevaka marknaden dagligen.

Framför allt ska de kunna visa kurser i realtid, ge en bra analys och utvärdering av din nuvarande portfölj, såsom riskspridning och fördelning mellan olika branscher, samt vara optimerade för alla typer av enheter. Så du kan se din aktieportfölj oavsett om du är hemma på din stationära dator eller tittar på den på din mobiltelefon när du är på språng.

De tre bästa aktie apparna i 2022

Vi har baserat vår lista genom att jämföra olika aktie appar, samt att följa guiden såhär väljer du den bästa aktieappen av marknadsledande Finanso. Nedan har vi sammanfattat de tre bästa apparna och förklarar konsekvent varför de rankas så högt bland oss.

1. eToro app (vinnaren)

Den bästa aktieappen just nu är det välrenommerade företaget och ett av världens största handelsnätverk, eToro. Det som får appen att ta förstaplatsen är för att den tillåter användare att skapa en aktieportfölj utan några tillägg, förvaltnings- eller ärendeavgifter. Det är för närvarande möjligt att köpa mer än 2 500 aktier, utöver dessa kan du även välja att handla med ETF:er, råvaror, kryptovalutor, med mera.

En annan stor fördel med eToro är att de har ett välutvecklat socialt handelsnätverk där du kan få tips från andra stora investerare. Du kan också kopiera deras portfölj eller bygga din egen genom funktionen ”Copytrading” och ”Copy Portfolios”. Appen i sig är användarvänlig, med en enkel och stilren design som gör det lätt att navigera. Den håller en hög säkerhetsnivå och du får ständigt pushnotiser om alla aktuella ändringar.

2. Capital app

Den näst bästa aktie appen är Capital.com som har över 780.000 kunder runtomkring i världen. Dess aktieapp innehåller bland annat kontotyper för marginal- och hävstångshandel. Du kan handla med över 3000 olika finansiella instrument. Detta inkluderar 2.400 aktier från hela börser runtomkring världen, från Japan till EU. Dessutom är det möjligt att köpa andra tillgångar som valutor, råvaror och index.

Precis som eToro kan du köpa och sälja aktier utan någon mäklaravgift, den enda större avgiften är spridaren. Det vill säga skillnaden mellan försäljningspriset och köppriset. Dessutom är appen fullspäckad med funktioner som artiklar, marknadsanalys, utbildningssektion och är enkel och lättnavigerad.

3. Avanza

Sist men inte minst har vi Avanza som redan är mångas förstahandsval när det kommer till aktier. Med Avanza kan du köpa aktier från de ledande börserna i världen. Deras app är väldigt flexibel och innehåller en rad viktiga funktioner som tillgång till den egna portföljens analyser och en bra överblick.

Nackdelen är att de vanligtvis tar ut en courtageavgift för handel, och deras sociala funktionerna är undermåliga. Funktionerna för handel med kryptovaluta och andra alternativa tillgångar är dessutom något begränsade.

Föregående

Största havsdjupen – Djupaste djuphavsgravar i världen

Casinospel som är populära i Sverige

Nästa

Lämna en kommentar