Några typer av kattförsäkringar

| |

Det finns flera bolag som erbjuder kattförsäkringar och det har alla olika fördelar, beroende på vad du söker med en kattförsäkring. Det finns företag som bara täcker det grundläggande. Dessa grundläggande försäkringar kan vara mycket prisvärda, men de ger mindre täckning om din katt råkar ut för en olycka eller blir sjuk. Jämför kattförsäkring för att finna det som passar dig och din katt. Här nedan följer en lista på olika typer av kattförsäkringar som kan förekomma hos försäkringsbolagen.

Veterinärvårdsförsäkring

Oavsett vilken typ av katt du har, så är det oftast en typ av veterinärvårdsförsäkring som först rekommenderas. Kattägaren kommer att få ersättning när katten blir sjuk eller blir skadad. Hur mycket försäkringen kommer att kosta, beror på vilket ersättningsbelopp och vilken självrisk som kommer att ingå i försäkringen.

Livförsäkring

Livförsäkring kan nyttjas om katten skulle dö, vare sig det gäller naturligt eller på grund av avlivning. Denna används oftast för de som har en raskatt, då priset för dessa katter är avsevärt högre och antingen hela eller delar av deras inköpspris kan täckas av livförsäkringen.

Avelsförsäkring

Raskatter som planeras för avel kan ha stor nytta av denna typ av försäkring, i synnerhet för uppfödarna då denna försäkring inte enbart gäller för katten som står för aveln, utan även för kattungarna. Det innebär att försäkringen gäller för all vård kattungarna kan behöva, från sin första dag vid liv.

Inom avel av raskatter kan det vara en del pengar som lätt kan gå förlorade, beroende på hur avtalen har skrivits. Så försäkringen kan även gälla om exempelvis katten av någon anledning har tvingats till kastration.

Kattungeförsäkring

Kattungar kan råka ut för mycket och det är därför viktigt att försäkra dem så tidigt som möjligt. Kattungeförsäkringen täcker vanligtvis rutinvård, som vaccinationer och avmaskning, och ersätter även ägaren för utgifter i samband med sjukdomar eller olyckor. Däremot kan det skilja mellan försäkringsbolagen hur många veckor en kattunge måste ha uppnått, innan de kan försäkras.

Dolda fel försäkring

En kattförsäkring som ersätter för dolda fel är framför allt för kattungar mellan 4 och 12 veckors ålder. Denna kan ingå i försäkringar för kattuppfödare. Om inte, så kan det vara en god idé för dem att inkludera den.

Dolda fel är olika fel som har uppkommit sedan födseln, men som inte upptäcks förrän senare. Om det upptäcks inom tre års ålder för katten, så kan denna försäkring agera som ersättning. Varje försäkringsbolag har sina egna villkor för att denna försäkring ska kunna gälla, men ofta behöver kattungarna ha fått sin försäkring när den var mellan sju och tolv veckors ålder.

Föregående

Sveriges högsta domkyrkor

Bästa tipsen när man ska flytta hemifrån

Nästa

Lämna en kommentar