Wimbledon 2022 – Vilka spelare vinner Wimbledon?

| |

Snart är det dags för årets upplaga av den anrika turneringen Wimbledon. Det första mästerskapet invigdes för nästan 150 år sedan, och har sedan dess blivit världens kändaste och förmodligen mest prestigefyllda tennismästerskap.

Turneringen består av ett flertal olika upplägg. Först och främst får vi se både herrar och damer mötas i singelmatcher. Men det spelas även dubbelmatcher och blandade matcher.

Förra året var det Novak Djokovic och Ashleigh Barty som stod som vinnare i singelmatcherna, medan Nikola Mektic och Mate Pavic vann dubbeln för herrarna och Hsieh Su-wei och Eliste Mertens vann dubbeln för damerna. Sist men inte minst var det Desirae Krawczyk och Neal Skupski som tog hem titeln i de blandade matcherna.

Årets upplaga kommer att spelas mellan den 27 juni och 10 juli.

De 3 bästa spelarna i Wimbledon 2022

Det kommer säkerligen inte som någon överraskning att världens främsta tennisspelare kommer att närvara vid Wimbledon 2022. Här kommer vi att få se världseliten på både dam- och herrsidan, samt möjligtvis även få se några nykomlingar som vill göra avtryck inom sporten.

De tre bästa manliga spelarna som kommer att delta i turneringen är Novak Djokovic, Carlos Alcaraz Garfia och Rafael Nadal.

De tre bästa kvinnliga spelarna är å andra sidan Iga Swiatek, Cori Gauff och Karolina Pliskova.

Favoriter att vinna Wimbledon 2022

Det är omöjligt att på förhand säga vilka spelare som kommer att stå som segrare när årets upplaga av Wimbledon är slut, men det finns onekligen vissa spelare som har större chans än andra.

För att få reda på vilka spelare som har störst chans att vinna turneringen rekommenderar vi att du tar en titt på Wimbledon odds. Anledningen till detta är att spelbolag har möjlighet att analysera stora mängder data, för att på så sätt kunna avgöra vilka spelare som har störst chans i turneringen.

Men vi har självklart även våra egna gissningar.

Nedan är de spelare som har störst chans att vinna turneringen inom damkategorin:

Iga Swiatek

Iga är endast 21 år gammal, men har trots detta vunnit Franska öppna två gånger (2020 och 2022). Hon har ett otroligt framgångsrikt år bakom sig, och sägs vara bättre än någonsin. Hon kommer att få tuff konkurrens från många håll i turneringen, men vi bör inte bli överraskade om det är hon som står som vinnare när alla matcher är spelade.

Cori Gauff

Cori “Coco” Gauff är endast 18 år gammal, men kan trots detta konkurrera med vilken tennisspelare som helst. Under årets upplaga av Franska öppna förlorade hon finalen mot Iga Swiatek, och kommer onekligen att vara väldigt intresserad av revansch.

Cocos unga ålder är inget annat än fascinerande, och det är tydligt att hon har en framgångsrik och möjligtvis även banbrytande karriär framför sig.

Karolina Pliskova

Sist men inte minst har vi Karolina Pliskova. Karolina är betydligt mer erfaren än de två andra alternativen som vi listar i den här artikeln. Hon har varit i proffs i över 10 år, och har varit i final i två Grand Slam-turneringar, varav båda slutade i förlust.

Därmed är det dags att hon tar hem en Grand Slam-titel, och med tanke på att större delen av hennes konkurrens fortfarande är väldigt unga och oerfarna, har hon fördelen på sin sida.

Nedan är de spelare som har störst chans att vinna turneringen inom herrkategorin:

Novak Djokovic

Det kommer säkerligen inte som någon överraskning att Novak Djokovic är tippad att vinna i herrklassen. Han vann 3 av 4 Grand Slam-titlar under 2021 och har haft ett riktigt bra år bakom sig, och kommer att vilja göra något liknande under de turneringar som återstår att spela under årets upplaga.

Carlos Alcaraz Garfia

Carlos Alcaraz Garfia är en ung och otrolig spännande tennisspelare. Trots att han endast är 19 år gammal har han redan vunnits massvis med turneringar och mästerskap, varav två viktiga titlar under 2022 (Miami och Madrid Open). Det bör även noteras att han är den yngsta spelaren någonsin att vinna dessa titlar.

Därmed är sannolikheten hög för att han även går långt i Wimbledon, och kan till och med vinna hela turneringen. Hur häftigt hade inte det varit?

Rafael Nadal

Vi får absolut inte räkna bort superstjärnan Nadal! Nadal har hittills vunnit Australiska öppna och Franska öppna under 2022, och kommer göra allt i sin makt för att vinna de återstående Grand Slam-turneringarna.

Nadal har ett riktigt bra flow just nu, och det går faktiskt att argumentera för att han är bättre än någonsin. Därmed är sannolikheten stor att han kommer att vara med ända fram till finalen.

Föregående

Oväntade fotbollsresultat som gav rejält med klirr i kassan

25 fascinerande fakta om egyptiska pyramider som du kanske inte känner till

Nästa

Lämna en kommentar