Vilka vinner de stora fotbollsligorna ute i Europa?

| |

Det har bara blivit jämnare i toppen av dom största ligorna ute i Europa och vem som vinner har bara blivit svårare att förutspå än tidigare. Kanske är det bara i Tyskland där Bayern Munchen fortfarande dominerar med ett absolut klasslag på pappret där skillnaden ner till dom närmsta konkurrenterna Dortmund med Håland som öser in mål och Leipzig som jagar sin första Bundesliga titel, fortfarande är lite för stor.

I Spanska La Liga går storlagen Barcelona och Real Madrid genom stora förändringar sedan flera stora spelare lämnat och det varit svårt att värva in nya storspelare på grund av ekonomiska svårigheter bland annat. Barcelona sparkade nyss Koeman som tränare och hoppas laget ska få en nystart. Ligan tappade sportens största namn när både Ronaldo lämnade Real Madrid och sedan Messi som skrev på för Paris SG i somras. Under tiden passade Atletico Madrid och Simeone på att sno åt sig Luis Suarez som ej var önskvärd längre av Barcelona och som hjälpte laget att vinna spanska ligan förra säsongen och som även denna säsong är en av favoriterna till titeln. Den jämnaste och kanske mest ovissa och spännande ligan där störst publik dras till måste ändå vara engelska Premier League där det är flera lag som slåss om guldet på alla fronter. Lag som Man City, Chelsea, Liverpool, Man Utd gör alla upp om titlarna både på hemmaplan och ute i Europa i Champions League och på Mr Green online betting hittar du alla odds i alla dom största ligorna samt mindre ligor runt om i världen. Förra säsongens final i Champions League mellan Chelsea och Man City visar hur pass stark den engelska ligan är just nu och det verkar fortsätta ett bra tag till. Hur det än spekuleras i vilka som vinner vare sig det är Premier League eller Champions League så kan man inte göra det utan att nämna minst ett par av dom engelska topplagen.

I Italienska Serie A bröts Juventus dominans efter att Inter vann ligan förra säsongen efter att Juventus vunnit Serie A nio raka säsonger i följd och fullkomligt dominerat den italienska fotbollen. Även denna säsong ser tuff ut för den gamla damen som ligger långt efter lagen i topp som i nuläget är Napoli och Milan som gjort ett litet ryck men är jagade av regerande mästarna Inter. Kanske blir det Napoli som går hela vägen denna säsong eller blir det Milan med Zlatan på topp som tar hem guldet för första gången sedan säsongen 2010-2011?

I franska Ligue 1 har mycket väntat Paris SG redan dragit ifrån i toppen och inget lag i ligan ser ut att kunna stoppa deras resa mot ännu ett guld. Men det ska göras upp om mycket annat som dom så viktiga topp tre placeringarna som ger en plats i nästa säsongs Champions League och under topp tre placeringarna slåss man så klart även om Europa League och övriga europaspel.

Champions League är varje år en av fotbollsvärdens mest spännande och dramatiska turnering och absoluta höjdpunkt där världens bästa spelare och lag gör upp om titeln som kungar av Europa. Massvis med fans hejar fram sina lag och vägen till titeln är allt annat än enkel. Vi följer med stort intresse den bästa klubbturneringen i världen och må bästa lag vinna!

Föregående

Världens största fjärilar

Världens sju underverk

Nästa

Lämna en kommentar