Världens största fotbollsklubbar

| |

Fotboll är en av världens största och populäraste sporterna runt om i världen. Sporten har miljontals fans och bidrar till en viss gemenskap som inte går att hitta på många andra ställen. På grund av sportens popularitet är det inte konstigt att det idag finns ett flertal fotbollsklubbar från olika länder. Vissa är enorma i sitt egna land men har inte lyckats fånga uppmärksamheten utomlands, medan andra kanske är som mest kända utomlands istället.

Men vilka fotbollsklubbar är egentligen de största? Det beror på hur du ska avgöra det, är det klubben med mest fans? Fotbollsklubben som är värd mest pengar? Eller kanske den klubb som har flest antal pokaler i sin vinsthylla? Här har vi valt att lista några av de största fotbollsklubbarna efter antalet fans enligt fotbollsklubbarnas sociala medier. Dock förändras antalet fans ständigt vilket gör att de största fotbollsklubbarna kan förändras hela tiden. Men som det ser ut nu är dessa fem de största som finns.

5. Chelsea F.C.

Chelsea F.C. är en brittisk fotbollsklubb som hamnade på femte plats över de största. Denna klubb har du som gillar betting och odds på engelsk fotboll säkerligen stött på. Chelsea F.C. har nämligen vanligt en av de stora favoriterna. Fotbollsklubben har över 80 miljoner fans, om vi tittar på klubbens sociala medier. De var dock som största under 2000-talet, under de senaste säsongerna har det gått lite upp och ner för dem.

4. Juventus F.C.

På fjärde plats över världens största fotbollsklubbar kommer den italienska klubben Juventus. De har sedan starten varit en av de största inom Italien, men har allt eftersom lyckats bli mer och mer känd över resten av världen. Klubben anses ha runt 90 miljoner fans enligt sina sociala medier sidor hos Instagram, Twitter och Facebook.

3. Manchester United F.C.

Den populäraste klubben enligt Premier League är Manchester United. Klubben ligger rätt långt bakom de två största klubbarna, samtidigt som den är mycket större än både Juventus och Chelsea. Klubben har under en lång tid haft ett stort globalt följe och klubben har haft ikoner som Cristiano Ronaldo samt David Beckham vilket är två fotbollsstjärnor som hjälpt klubben att öka i popularitet och ökat antal fans. Klubben sägs ha runt 130 miljoner följare enligt sociala medier.

2. F.C. Barcelona

På andra platsen hamnar F.C. Barcelona som har över 220 miljoner fans enligt sina sociala medier. Trots detta enorma antalet följare hamnar klubben endast på andra plats. F.C. Barcelona visar dock, tillsammans med Real Madrid, att det är Spanien och i La Liga som de riktigt stora världslagen kommer från. Denna klubb har haft ett antal välkända spelare, som Ronaldinho, Iniesta, Messi och Xavi. Spelarna har varit en faktor som fått klubben att växa en hel del i popularitet.

1. Real Madrid F.C.

På första plats över de största fotbollsklubbarna i världen hamnar Real Madrid F.C., i alla fall enligt antalet följare på Instagram, Twitter och Facebook där de har över 230 miljoner följare. Klubben befinner sig i den spanska huvudstaden och har sedan starten lyckats samla på sig en hel del med fans över hela världen.

Föregående

Vanligaste hundnamnen i Sverige 2020

Kroppens största organ

Nästa

Lämna en kommentar