Världens bästa galoppbanor

| |

Hästen har varit i människans tjänst i många århundraden och har numera för det mesta intagit en position som hobby och underhållare mer än som arbetsredskap. Galoppsporten är en populär sport framför allt i de länder där det finns en tydlig överklass. Det syns på tävlingsbanornas utseende och vilka som man kan mingla med på plats.

Hästarna underhåller oss i en bredd av sporter, allt ifrån elegant dressyr till actionfyllda hinderlopp och race där hästarna kommer upp i 70km/h. Däremellan finns det sporter som härstammar från när hästen var ett arbetsredskap, westerns boskapsdrivning och jordbrukets plöjning är några av de som förr hjälpte oss att överleva och som nu är en hobby och underhållning.

Galoppsportens historia och utbredning

Racingsporten med hästar har en lång och ärorik historia, man tror att det har tävlats ända sedan hästen kom i människans tjänst för 6 000 år sedan. Den form av galopptävlingar som vi känner igen idag startade på 1600-talet i England och har sedan dess spridit sig över världen. Galoppbanorna är ofta vackra och har en kunglig inramning. Vill du ha chansen att få de bästa oddsen på de största loppen i världen jämför bettingsidor utan licens här. Galoppsporten är mycket större än travsporten utanför Sverige, det finns mycket spännande att upptäcka!

4 – Lone Star Park, Texas

En av de banor som är nyast är Lone Star Parks i Grand Praire, Texas. Den byggdes 1997 och anses vara en av de banor som har finast faciliteter både för de tävlande och gäster. Här kan man njuta av några av de största racen i USA. Till exempel går Texas Classic Futury som är ett race för tvååringar där vinnaren vinner ca 10.000.000 kr!

Banan är inramad av en vacker park med formklippta buskar och fontäner, i sann klassisk amerikansk stil kan man se galet spektakulära hattar i hattparaderna. Champagnen flödar fritt och en och annan amerikansk kändis kan dyka upp runt nästa hörn!

3 – Bro Park, Stockholm

Självklart ska vår egen huvudstads bana få en plats på listan! 2016 flyttade banan i Täby till den helt nybyggda banan i Bro, efter några problem med underlaget är det nu en bana i toppskick. Endast 35 minuter med bil från centralstationen i Stockholm ligger banan. Läktarområdet känns intimt och inbjudande, man ser när hästarna kommer ner från stallområdet och det är nära mellan ledvolten, upploppet och champagnebaren!

2 – King Abdulaziz Racetrack, Riyadh

I oljemagnaternas hemland Saudiarabien hittar man en av de mest påkostade banorna. Här hålls det race med högst prispott, topphästarna får dela på 20 miljoner dollar. Här kan du inte bara se hästar tävla mot varandra utan även kameler. Att se dessa giganter rusa fram på banan är något utöver det vanliga! Området är enormt stort med ett par hundra tränare och deras hästar, men tävlingsområdet är välplanerat och det känns som om man är mitt i allt spännande var man än befinner sig.

1 – Ascot, Berkshire

I galoppsportens hemland England hittar du en av de mest anrika banorna, Ascot. Marken som banan ligger på avsattes av drottning Anna Stuart år 1711 för just hästracing. Sedan dess har banan sett många hästar och jockeys bli stjärnor. Här kan man se förutom klassiska banlopp även se steeplechase och hinderlopp. Värd för Ascotveckan är kungafamiljen, här är det kändisspäckat och de hattar och klänningar som man står bakom i kön till baren är häftigare än de du ser på catwalken!

Föregående

Topplistan med bästa Bitcoin casinon

Världens rikaste människor

Nästa

Lämna en kommentar