Sju träningspass för dig som gillar dans!

| |

Om du känner att det är dags att komma igång och vill slippa lyfta vikter utan få en riktig glad dans boost och en endorfinkick så se om det det finns någon träningsform som kan locka dig ur soffan från vår lista nedan.

Afrobeat

Afrobeat är en blandning av olika moderna afrikanska klubbstilar. Coola och galna steg och mycket rullande höfter! Låtarna utgörs ofta av ett ”groove” som ger utrymme för improvisation. Mycket av musiken är instrumental och när sång förekommer är det ofta i form av ”chanting” (rytmiskt ropande) och ”call and response”.

Barre

Här utförs övningarna vid en balettstång, en så kallad barre, och är enkla, graciösa och oerhört effektiva. Tanken med barre är att bli starkare och smidigare. Och genom att träna detta regelbundet får man slanka muskler och bättre hållning. Det här är träning som kommer att ge dig en dansares kropp.En blanding av balett, yoga och pilates.

Latin

Latin är ett enkla danspass där du till latinska rytmer rör dig till musiken, skakar höfter och får massor med träningsglädje. Du tränar kondition och koordination i en mix av latinamerikanska dansformer. Rörelserna är inspirerade av de latinamerikanska stilarna Salsa, Reggaeton, Merengue, Cumbia, Cha cha m fl.

Zumba

Zumba är en kombination av dans, fitness och aerobics. Varje låt kombinerar ett antal sekvenser med återkommande steg. Med latinamerikansk musik, steg från merengue, salsa, cumbia och reggaeton är zumba en särdeles effektiv träningsmetod som är lämplig för alla. De snabba och långsamma rytmerna ger en effektiv och rolig intervallträning som förbränner en enorm mängd kalorier.

NIA

NIA (Neuromuscular Integrated Action) är en dynamisk träningsform som utförs till inspirerande musik, med rörelseglädjen i centrum. NIA har influenser av kampsport, dans och avslappningstekniker, som ger rörlighet, balans och kondition samtidigt som du får en skön upplevelse för sinnet och själen. Nia handlar om att locka fram lusten till rörelse och träna kropp och sinne utifrån kroppens naturliga sätt att röra sig . Passen utförs barfota för att få kontakt med fötterna, en källa till balans, medvetenhet och bra hållning. Dina rörelser ackompanjeras av inspirerande musik.

Street dance

Du får träna in danssteg och koreografier men också styrka och kondition. Fylld av explosiv energi och attityd! Streetdance är ett samlingsnamn för flera dansstilar som har sitt ursprung ”från gatan” där ungdomar ofta tävlade (battlade) mot varandra om att uppfinna nya häftiga och ibland akrobatiska ”moves” som passade till Pop, Hip-Hop, R&B, Soul och Rapp-musik.

Sh’Bam

Sh’Bam är en perfekt blanding av populär musiken och enkla, men heta dansrörelser där fokus ligger på att ha kul mer än att utföra rörelserna perfekt. Alla kan dansa Sh’Bam, allt du behöver är en lekfull attityd och och låta din inre stjärna lysa. Sh’Bam är ett befriande, roligt och socialt sätt att träna!

Föregående

Världens 10 största spindlar! En annan sorts web!

Världens 6 största företag

Nästa

Lämna en kommentar