Topp 5 största sportevenemang i världen

| |

Spelutbudet på marknaden är brett och likaså de sportevenemang som man kan satsa pengar på. Populära evenemang faller även inom flera olika kategorier och större event som till exempel VM i fotboll, ligger högst på listan tillsammans med flera andra mycket populära händelser.

Men vilka sportevenemang är då de allra mest populära och vilka evenemang ska du som gillar att betta kika lite extra på? I denna artikel kan du läsa mer om de topp 5 största sportevenemang i världen, som genererar flest tittare och som bettingbolag i Sverige lägger lite extra krut på.

5. PGA Tour

För dig som älskar golf finns det framförallt en golftävling som har stort intresse internationellt. Detta är PGA Tour där elitgolfare från USA och Kanada deltar. Tävlingen sänds på de största internationella kanalerna och kan följas även från Sverige. Intresset för tävlingen har gjort att bettingbolag även lagt extra krut på detta evenemang.

4. Olympiska spelen

Olympiska spelen är ännu ett enormt stort sportevenemang som hela världen följer med intresse. OS anordnas vart fjärde år och består av ett vinter- och sommar-OS. Dock anordnas de inte under samma år, vilket gör att OS kan ses vart annat år, men då i lite olika former. Det är runt 80 olika länder som brukar delta, vilket gör OS till det sportevenemang där flest länder deltar.

3. Tour de France

Cykeltävlingen Tour de France är en krävande sport där elitcyklister från världens alla hörn, tävlar om vem som kan ta sig i mål snabbast. Tävlingen har anordnats sedan år 1903 och pågår under tre veckor.

Tour de France består av 21 olika etapper, där distansen på varje etapp uppgår till runt 200 kilometer. Detta gör denna cykeltävling enormt påfrestande och även mycket underhållande att följa som tittare. Även Tour de France är idag väldigt stor inom bettingvärlden och om du har en favorit, varför inte lägga en liten summa som därmed ger tävlingen ännu mera glöd?

2. Super Bowl

Även fast amerikansk fotboll inte är en alltför stor sport i resten av världen, har Super Bowl dock skapat ett stort intresse för sporten. Super Bowl är även idag, mer än ett sportevenemang med bland annat uppträdanden från de största artisterna i världen. Matcherna sänds på TV och online, vilket gör att hela världen kan följa matcherna och heja på sina favoriter.

1. VM i fotboll

Ett evenemang som räknas som världens största och som har flest tittare är VM i fotboll. Denna tävling har arrangerats av Fifa sedan år 1930 och består av flera moment och kvalificeringar. Innan VM i fotboll påbörjas lottas det ut vart sportevenemanget ska hållas, samt vilka länder som möter varandra i de olika kvalmatcherna.

Då det är ett sportevenemang som arrangeras med många deltagande länder är det ett event som många bettingbolag lägger stor vikt vid. Detta innebär att du under sportevenemanget kan spela på ditt favoritlag och kan därmed kombinera dina fotbollskvällar med en eventuell vinst.

Utöver dessa fem nämnda sportevenemang, finns det såklart även många andra som har ett väldigt stort internationellt intresse. Dessa har dock det allra största intresset, så när sportevenemanget anordnas kan du enkelt betta på ditt favoritlag eller cyklist!

Föregående

Topp 5 appar som förenklar vardagen

8 kända svenska uppfinningar

Nästa

Lämna en kommentar