Oväntade fotbollsresultat som gav rejält med klirr i kassan

| |

Vem gillar inte en oväntad skrällseger av en underdog? För sportälskare finns det få bättre saker än att se sitt lag trotsa alla odds och överträffa allas förväntningar. För somliga har den typen av odds betytt mer än bara bra underhållning – det har också resulterat i en och annan extra slant på bankkontot.

Här är några skrällresultat på fotbollsplan som inneburit storvinster på spelmarknaden:

1.   Leicester Citys Premier League-vinst 2015/2016

Säsongen 2014/2015 höll Leicester City på att halka ur Premier League, men klarade sig kvar med nöd och näppe. Därför var det knappast oväntat för alla som sysslar med betting på nätet att laget hade osannolikt höga odds på att vinna ligan säsongen efter. Många spelbolag hade satt skyhöga 5 000 gånger pengarna om Leicester mot all förmodan skulle lyckas vinna.

Resten är som bekant historia. Leicester City lyckades inte bara med en av den brittiska fotbollens mest oväntade bedrifter någonsin, utan en av idrottshistoriens allra största skrällar. Laget gick och vann framför alla de förhandstippade storfavoriterna som dominerat ligan i decennium.

Trots att ingen trodde att det skulle ske hade några lyckliga få ändå chansat på att Leicester skulle vinna ligan. Följaktligen rapporterades det om spelvinster på över 200 000 GBP.

2.   Tysklands VM-kross av Brasilien 2014

Två av storfavoriterna inför fotbolls-VM 2014 ställdes mot varandra i den ena av turneringens två semifinaler. På ena sidan stod Tyskland och på den andra sidan stod hemmanationen Brasilien.

Att Tyskland skulle visa sig starkast av dem var egentligen ingen större skräll, men sättet de besegrade Brasilien på var det ingen som hade kunnat föreställa sig. I slutändan skrevs Tysklands segersiffror till makalösa 7-1 – ett resultat som inte borde varit möjligt mot ett Brasilien fullt av stjärnor och med en hel nation i ryggen på hemmaplan.

En handfull spelare hade faktiskt spelat på resultatet till omkring tusen gånger pengarna och efter matchen rapporterades det om spelvinster på över 10 000 USD.

3.   Greklands EM-seger 2004

En av tidernas största fotbollsskrällar skedde 2004 när Grekland oväntat gick hela vägen i EM-turneringen och besegrade hemmanationen Portugal i finalen. På vägen dit vann de också mot ett formstarkt Tjeckien och stornationen Frankrike.

På förhand var det knappast någon som på allvar trodde att Grekland skulle bli Europamästare, men det fanns trots allt en och annan som lyckades vinna en slant på utgången. En storspelare – med till synes alldeles för mycket pengar att satsa – spelade vid tre skeden under turneringens gång tusentals kronor på att Grekland skulle vinna, sista gången på finaldagen. I slutändan ska han ha vunnit över 330 000 GBP.

4.   Liverpools Champions League-comeback mot Milan 2005

I Champions League-finalen 2005 ställdes Liverpool mot AC Milan och det såg länge ut att bli en tung afton för laget från England. Efter halva matchen ledde Milan med 3-0 och Liverpool höll på att bli fullständigt förnedrade. Men med en osannolik upphämtning i andra halvlek, där Liverpool gjorde tre mål inom loppet av sex minuter, tog man matchen till förlängning och därefter straffar. En straffläggning som Liverpool vann.

Under halvtidsvilan, när Milan hade en tremålsledning, fanns det några lycksökare som faktiskt trodde (eller åtminstone hoppades) på Liverpools förmåga att komma tillbaka. Det ska ha resulterat i vinster på över 70 000 USD.

Det har också rapporterats att en olycklig spelare satsade över 10 000 GBP på att Milan skulle vinna efter att ha skaffat sig sin stora ledning.

Föregående

De olika kalkylatorerna genom tiderna

Wimbledon 2022 – Vilka spelare vinner Wimbledon?

Nästa

Lämna en kommentar