De 5 största gymkedjorna i Sverige

| |

Svenskarna har blivit ett allt mer aktivt folk och gymbranschen växer så det knakar. Efter jul och nyår blir det dessutom ofta ett uppsving i medlemsantalen hos alla gym runtom i landet när julhelgens godsaker behöver tränas bort. Planerar du också att avlägga ett svettigt nyårslöfte i år? Då kanske du ska studera denna lista där vi presenterar de största gymkedjorna i Sverige och vad de kan erbjuda.

5. Fitness24Seven

Gymmet med maximal tillgänglighet för sina medlemmar.

Fitness24Seven har funnits sedan början av 2000-talet och är ett av de mer tillgängliga gymmen på listan. De har öppet dygnet runt och medlemmarna är fria att använda vilket gym de vill. De har även ett lojalitetsprogram där du erbjuds olika förmåner baserat på hur länge du varit medlem. Kedjan finns representerad över hela landet, från Boden i norr till Ystad i söder.

4. Actic

Gymmet där du kan ta en simtur efter styrkepasset.

Actic startades redan på 80-talet men då under namnet Nautilus. Med över 120 träningsanläggningar är det ett av de mest geografiskt tillgängliga gymmen i Sverige. De har ett brett utbud av olika träningsformer och de erbjuder möjlighet till bad och motionssim på de flesta av sina anläggningar. Även här finns det möjlighet till kostnadsfri prova på-träning i en vecka.

3. SATS

Gymmet där hela familjen känner sig hemma.

Sats lanserades i Norden i mitten av 90-talet och är en av de största aktörerna på marknaden. De kallar sig själva för experter på träning och de erbjuder flexibla medlemskap för att alla ska känna att det finns något som passar just dem. Kedjan har främst fokuserat på de större orterna i Sverige men har desto fler anläggningar i varje stad. Har du tagit i lite för hårt finns det möjlighet till videosamtal med en sjukgymnast.

Sponsor:
Hitta gym hos gymfinder.se

2. Nordic Wellness

Gymmet som inspirerar och instruerar med glädje som motto.

Nordic Wellness startade i Göteborg i slutet av 90-talet och har sedan vuxit till att bli en av Sveriges största gymkedjor. De har ett rikt utbud av träningsformer och kan även erbjuda personlig tränare, rehab, utbildning och de har även möjlighet för dig med småbarn att ta med barnvagnen in på gymmet. Kedjan är väletablerad och finns på över 70 orter runt om i hela landet. Du har också möjlighet till kostnadsfri prova på-träning i en vecka.

1. Friskis & Svettis

Gymmet för dig som vill att träning framförallt ska vara enkelt och lustfyllt.

Friskis & Svettis är både den äldsta och den största gymkedjan i Sverige med över en halv miljon medlemmar. Från början var det endast Jympa som gällde men idag kan du välja mellan cirka 80 olika träningsformer. Friskis & Svettis ägs av dess medlemmar och det är fritt fram att skapa en ny förening för de som önskar. Idag finns de representerade på över 160 orter. En av grundpelarna hos Friskis & Svettis är att det ska finnas en lämplig träningsform för alla. Oavsett om du är barn, pensionär, frisk, rörelsehindrad, gravid eller omusikalisk så finns det något för dig.

Kör hårt!

Föregående

Sveriges 10 största städer 2020

7 populära bakverk med saffran

Nästa

Lämna en kommentar