6 tips när du ska betta på fotboll

| |

Ett kul sätt att förbättra fotbollsupplevelsen är genom att betta. Vetskapen om att en vadslagning har ägt rum om matchens utkomst höjer genast spänningen bland åskådarna. Idag finns mängder av guider som ger speltips fotboll och det kan vara svårt att välja ut de bästa.I den här artikeln diskuterar vi därför topp 5 tips för att du ska kunna betta så bra som möjligt.

1. Hitta en bettingform som du gillar

Det som är kul med fotboll, som är en etablerad och populär idrott inom betting, är att oddsformerna tar många uttryck. Det finns en stor mängd fotbollsbets som inte fokuserar endast på vilket lag som vinner. Idag kan man betta på saker som huruvida ett lag gör mer eller mindre mål än ett visst antal, vilken spelare som kommer göra flest mål, eller vem som blir matchens MVP.

2. Var sakkunnig och uppdaterad

Det är nödvändigt att vara påläst för att kunna öka sina chanser när det kommer till odds. Man borde ha koll på strategier, spelstilar, och säsongsformer för de olika lagen, men även vara kunnig om pågående skador och avstängningar som skulle kunna förändra matchens förutsättningar. Denna typ av information kan man bäst ta del utav genom att följa diverse spelbloggar och podcasts som fokuserar på just fotbollsodds.

3. Kontrollera kommunikationen

När det gäller betting så är det alltid viktigt att tala om de svåra sanningarna. Vårt nästa tips handlar därför om att spela kontrollerat. Som fotbollsfan blir man ofta fäst vid ett särskilt lag, och det är lätt att vilja betta på dem bara för att man hoppas och vill att de ska vinna. Men detta är inte en effektiv betting strategi. Kontrollera därför kommunikationen mellan hjärta och hjärna, och betta baserat på analys.

4. Jämför odds

Att vinna när det gäller betting handlar inte bara om att vinna själva vadslagningen – det handlar även om att ha hittat de bästa oddsen. Innan du bettar, jämför olika bettingsidor för att se vilken sajt som erbjuder de bästa oddsen. Har du tur hittar du en sida med felvärderingar, där du får chans på större vinst på grund av att spelbolaget glömt att tillgodoräkna skador och avstängningar.

5. Spela långsiktigt

På ett liknande plan som tips tre så ska vi nu prata om att spela långsiktigt. När man förlorar ett bet så kan första instinkten vara att vinna tillbaka det. Igen – kontrollera kommunikationen. Sätt ut tydliga spel-strategier som du sedan följer, vad som än händer. Kanske innehåller den strategin vissa bestämmelser kring mängden bets eller mängden pengar som du kan spela för varje vecka. Viktigt är också att sätta tydliga regler kring hur mycket pengar du har råd att förlora, och potentiellt vilka åtgärder som ska tas när den gränsen är nådd.

6. Säkra spelsidor

Det sista, men kanske viktigaste tipset, är att endast spela på säkra spelsidor. Säkra spelsidor är alltid bundna till en spellicens. Den svenska spellicensen har exempelvis ändrat sin struktur för att bättre kunna skydda sina spelare under de senaste åren och är därför ett utav de bästa alternativen. Andra faktorer som pekar på att en spelsajt är säker är om det är enkelt att hitta till deras kundservice och att det är lätt att hitta hjälplinjer och självavstängningsprogram, så som det svenska Spelpaus.

Föregående

25 fascinerande fakta om egyptiska pyramider som du kanske inte känner till

Kända svenska programledare

Nästa

Lämna en kommentar