Världens dyraste bilar – Listan på de riktigt lyxiga bilarna!

| |

Världens dyraste bilar – Vi är många som drömmer om och fascineras av dyra och häftiga vrålåk. Dessvärre är det få av oss som någonsin kommer få möjligheten att äga en bil av nedan dignitet eller ens ha förmånen att provköra en. Men det kostar inget att drömma sig bort en stund bland 5 av världens dyraste bilar.

5. Apollo Arrow

Världens dyraste bilar - Apollo Arrow

Den som väljer att lägga pengarna på en Apollo Arrow kan skräddarsy sin egen bil med flera olika valmöjligheter. Tillverkaren satte en gräns på att tillverka 100 exemplar där de flesta kommer att vara helt unika beroende på vilka val som kunden har gjort. Gemensamt är att bilen rymmer en V8-motor som har en volym på 4 liter och ger kraftiga 1000 hk vilket räcker till en topphastighet på 360 km/h. Beroende på vilka specialtillbehör som väljs varierar även prislappen men i runda slängar får man betala runt 9,7 miljoner kronor.

4. Ferrari LaFerrari Aperta

Världens dyraste bilar - Ferrari LaFerrari Aperta

I 210 exemplar har LaFerrari Aperta tillverkats vilket är en cab-variant av den tidigare modellen LaFerrari. Modellerna skiljer sig ändå en aning åt, bland annat på dörrarna. Bilen rymmer två motorer, en V12-motor med en volym på 6,2 liter och en effekt på 950 hk samt en elmotor med en effekt på 163 hk. Med de två motorerna kommer bilen upp i topphastigheter runt 350 km/h. När bilen lanserades hade den en prislapp på 12,3 miljoner kronor men har efter det värderats betydligt högre och den dyraste bilen såldes på auktion för 83,8 miljoner kronor.

3. Koenigsegg Regera

Världens dyraste bilar - Koenigsegg Regera

Det var år 2015 som Koenigsegg, som är en svensk tillverkare, presenterade sin modell Regera. Denna skiljer sig mot de andra på listan då Regera både har en V8-motor med en volym på 5 liter och ytterligare tre motorer som är eldrivna. Modellen är således en laddhybrid och de fyra motorerna ger en sammanlagd effekt på 1500 hk. Topphastigheten mäter över 400 km/h där elmotorerna först startar och förbränningsmotorn kickar in när bilen har nått en högre hastighet. Slutpriset landade på cirka 16,6 miljoner kronor.

2. Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie

Tillverkaren Aston Martin har tagit fram monstermodellen Valkyrie, även betecknad AM-RB 001. Med tanke på att den har tagits fram tillsammans med Red Bull Racing innehåller bilen föga förvånande många egenskaper som tilltalar Formel 1 vilket bland annat syns i topphastigheten som mäter över 400 km/h. Bilen har en V12-motor med en volym på 6,5 liter och ger en effekt på 1146 hk, topphastigheten är 400 km/h. Modellen tillverkades i en begränsad upplaga och den slutliga prislappen blev dryga 34,2 miljoner kronor.

1. Världens dyraste bil: Bugatti La Voiture Noire

Världens dyraste bil: Bugatti La Voiture Noire

Det var när bilmärket Bugatti skulle fira 110 år som La Voiture Noire byggdes och lanserades i ett enda exemplar. När man skulle ta fram den här modellen inspirerades man av 30-talets Type 57SC Atlantic som även den tillverkades i ytterst få exemplar. La Voiture Noire har en helt svart kaross som är tillverkad i kolfiber, under huven gömmer sig en V16-motor som med sina 8 liter ger en effekt på hela 1500 hk. Bilen har mjuka linjer och baktill finns inte bara ett, inte två utan hela sex stycken avgasrör. Prislappen landade på cirka 117 miljoner kronor för detta unika exemplar.

Listan sammanställdes i december 2020 och kan således ha ändrats när du läser detta!

Bilder från wikimedia

Föregående

Sju enkla bakverk man kan baka med barnen

Världens 6 största städer

Nästa

Lämna en kommentar