Sveriges mest hemsökta hus

| | ,

Sveriges mest hemsökta hus – Skräckhistorier om barngråt och knarr från övervåningen, kalla vindar och resande nackhår. Skräckhistorier om hemsökta platser har vi alla hört sedan barnsben. Vårt avlånga land har många platser där paranormal aktivitet skrämmer upp sina gäster. Vågar du besöka någon av dem?

8. Borgvattnet prästgård

Detta hus är känt som det mest hemsökta huset i Sverige. Det finns massvis med historier kring spöken och oförklarliga händelser som försiggått i detta hus. En av de mest kända sägnerna handlar om prästfrun vid namn Märta Hedlund som sägs hemsöka gården. Sägnen säger att hon dog i barnsäng någon gång i början av 1900-talet. I ett specifikt rum i huset – kallat ”gula rummet” sägs prästfrun ha dött. För personer som åker runt på spökjakt eller letar efter spännande platser är Borgvattnet prästgård ett måste!

7. Borgvattnet Vandrarhem

Borgvattnet vandrarhem är beläget cirka 200 meter ifrån Borgvattnet Prästgård. Byggnaden befinner sig ovanför kyrkogården på området och anses av många vara ett av de mest hemsökta husen. Gäster på vandrarhemmet har vittnat om mummel, fotsteg, slammer och dörrhandtag som rör sig.

6. Häringe slott

Häringe slott är en vacker plats belägen i Västerhaninge. Här ryktas det om den gamla slottsfrun Marguerite Wenner-Gren fortfarande tar hand om sitt slott. Hon sägs se efter slottet samt bli irriterad och säga ifrån när gästerna inte sköter sig.

5. Gripsholms värdshus

Värdshuset befinner sig i Mariefred och är Sveriges äldsta värdshus. På grund av detta är det inte så konstigt att ett och annat spöke har tillkommit under årens lopp! Värdshuset står på en grund från ett gammalt kloster från 1400-talet och därför tror man att det är munkar från detta kloster som går igen. Om du vill känna av spökvibbar – men vill ha positiva vibbar, är detta platsen att besöka. Gäster och personal på värdshuset har meddelat att de känner en närvaro i huset, men en positiv och lugn sådan. Gäster har berättat att de har blivit omhändertagna av spökena på Gripsholms värdshus och att de helt enkelt ser till att allt står rätt till!

4. Glimmingehus

Glimmehus i Skåne är den bäst bevarade medeltida borgen som finns i Norden. Borgen har alltid varit känd för sina spöken. Borgen används idag för olika aktiviteter och spökvandringar. Här har spöken visat sina gestalter och personer har hört fotsteg från tomma våningar. Här tror många att spökena har fått nog av alla spökvandringar – och därför visar sitt missnöje!

3. Torpa stenhus

Torpa stenhus är även denna en välbevarad medeltida borg. Den befinner sig i Tranemo kommun i Västergötland. Historien som cirkulerar kring denna plats är att en flicka blev inmurad av sin far i ett av rummen. Hon hade nyligen besökt Danmark där pesten brutit ut – och hennes fat murade in henne levande för att förhindra att pesten skulle sprida sig. Det finns även ett ekipage som sägs visa sig för Torpas ägare när döden är nära. Det berättas även om den så kallade Grå Frun som var dotter till en av borgens före detta herrar. Flickan blev kär i en fånge som hennes far höll fången. Fadern ogillade detta starkt och mördade fången, vilket resulterade i att flickan blev sjuk av sorg och dog strax därpå.

2. Ericsbergs slott

Ericsbergs slott är ett stort och maffigt gammalt barockslott från 1600-talet. Här finns det delade berättelser om slottsfrun som sägs hemsöka slottet. Vissa menar på att hon i livet var en god kvinna, andra historier pekar på att hon var en elak kvinna som blev straffad av djävulen.

1. Von Echstedtska gården

Gården i Smedbyn i Säffle kommun har anor från 1700-talet. Här talas det om en olycklig piga som sägs gå igen. Enligt historien blev pigan skrämd av sin stora kärlek – och slog ihjäl honom med uthusnyckeln i försvar. Efter denna tragiska händelse fick pigan aldrig ro och hemsöker än idag Von Echstedska gården tillsammans med en vit häst och en annan mördad dräng.

Föregående

De 5 viktigaste sakerna att tänka på när du väljer ett nytt nätcasino idag

Topp fem mest populära slotsen i Sverige just nu

Nästa

Lämna en kommentar