Stockholms bästa asiatiska restauranger

| |

Stockholms bästa asiatiska restauranger – När de flesta personer hör ordet ”asiatisk mat” tänker de i första hand på sushi eller kanske maträtter där ris eller nudlar spelar stor roll. Men Asien är faktiskt en väldigt världsdel vilket innebär att det finns ett större utbud med asiatiska maträtter än vad du först kan tro. Asien är den folkrikaste världsdelen som finns och med tanke på alla olika kulturer som finns är det inte konstigt att matkulturen även är väldigt bred.

Skulle du vara intresserad av att testa någon typ av asiatisk mat behöver du dock inte resa ända till Asien. Det finns ett antal fantastiska asiatiska restauranger här i Sverige. I denna lista har vi valt att fokusera på de bästa asiatiska restaurangerna i Stockholm. Vi valde ut dessa genom att ta en titt på kundomdömet och kommentarerna från de personer som besökt restaurangerna.

6. Hattori Sushi Devil

Skulle sushi vara favoriträtten är det restaurangen Hattori Sushi Devil på Drottninggatan 85 i Stockholm du bör besöka. Självklart serveras en rad andra asiatiska rätter, men enligt kunderna är sushin en av stjärnorna på denna restaurang. Även atmosfären och servicen sägs ligga på topp.

5. Weidao

På femte plats kommer Weidao, en asiatisk restaurang som serverar mat från flera olika asiatiska länder. Denna restaurang kan du hitta på Vasagatan 7 i Stockholm. Dom serverar bland annat ramen, sushi och Pad Thai. Enligt kundomdömen blir du serverad snabbt, personalen är trevlig, men det är maten som är den största anledningen till varför folk väljer att komma tillbaka.

4. Bun Bo Hue

På fjärde plats kommer den vietnamesiska restaurangen Bun Bo Hue. Den ligger på Sankt Eriksgatan 124 i Stockholm och är enligt kundomdömena ett mysigt ställe med utsökt mat. Trots den fantastiska menyn rekommenderas det att du frågar personalen om vilka rätter de rekommenderar, i alla fall om det är ditt första besök. Dela sedan rätterna med dina vänner. På så sätt får du möjligheten att prova på en rad utsökta asiatiska smaker.

3. Bistro Barbro

På Hornstulls Strand i Stockholm ligger denna trevliga restaurang/kvarterskrog. Här serveras bland annat asiatiska mellanrätter, det är rätter som går att beställas direkt till bordet som alla sedan kan dela på. Bistro Barbro har beskrivits som en kombination av bistro, japansk restaurang samt konstbiograf.

2. MoonCake Restaurang

På andra plats kommer Mooncake Restaurang. Detta är en kinesisk/asiatisk fusionrestaurang. Smakerna beskrivs som väldigt spännande och personalen håller bra koll på hur och när gästerna behöver någonting. Förutom utsökt mat har restaurangen även en väldigt trevlig atmosfär. MoonCake Restaurang hittas ute på Kungsholmen.

1. Pat’s Place

En av de bästa asiatiska restaurangerna i Stockholm är Pat’s Place, i alla fall när man jämför restaurangerna via kundomdömet. Här serveras främst Thailändsk mat som curry, nudelsoppa och vårrullar. Restaurangen har även väldigt rimliga priser, trevlig personal och allting serveras i tapas-storlek. Det innebär att om du är intresserad av att testa flera rätter behöver du inte oroa dig för att få enorma portioner. Pat’s Place ligger benägen på Folkungagatan 140 i Stockholm.

Föregående

Topp fem mest populära slotsen i Sverige just nu

Fördelar och framgång med spelturism

Nästa

Lämna en kommentar