De 5 bästa restaurangerna i Göteborg!

| |

Göteborg som stad har en rik och varierande restaurangvärld och det dyker ständigt upp nya restauranger, vilket gör att det kan vara svårt att hänga med. Med allt ifrån nytänkande matkoncept till Michelinkrogar har Göteborg som matstad någonting för alla. Vi tar pulsen och listar de bästa restaurangerna i Göteborg

5. Project 

Södra vägen 45, Centrum 

Project är restaurangen som precis som namnet antyder, började som ett projekt för familjen Irving, men som idag är en stjärnbelönad Michelinkrog. Restaurangen utmärker sig på ett flertal punkter med bland annat välkomponerade rätter, en mysig atmosfär och en väl utvald vinlista.  

Personalen på Project är otroligt kunnig och tar fine dining till en mycket hög nivå. Du kan även välja mellan olika avsmakningsmenyer med vinpaket för en restaurangupplevelse av hög standard. 

4. The Parlour  

Kungsportsavenyen 2, Centrum 

The Parlour är Göteborgs enda restaurang med Nikkeikoncept, en blandning av det peruanska och det japanska köket. Du möts direkt av en färgexplosion av restaurangerns interiör och detta speglas även i smakerna och rätterna. Populära rätter som dumplings, ceviche, tacos och raw food kan med fördel delas mellan sällskapet och toppas upp med härliga drinkar från cocktailloungen.   

The Parlour är väldigt unik i både sin interiör och sina smaker och restaurangen passar utmärkt för de som älskar det asiatiska och sydamerikanska köket och är ute efter en liten twist.  

3. Brasso  

Östra Larmgatan 16, Centrum 

För den som är svag för brasserier har krögarduon Björn Tagesson och Maxan Ylijärvi skapat ett unikt brasserie med en meny bestående av både nytt och gammalt. Miljön är klassisk för ett brasserie med vitkalklade väggar och runda bord medan menyn delar goda råvaror med spännande matkoncept.  

Med både kött och fisk på menyn där köttet grillas över öppen eld i en hemtrevlig miljö, vill Brasso vara en mötesplats för både göteborgare och de som hälsar på. Brasso passar för den som vill äta en god bit mat efter jobbet i en ledig miljö tillsammans med en bred dryckeslista.  

2. Above  

Vikingsgatan 7, Centrum 

När vädret tillåter och för de som vill se Göteborg från sin bästa sida kan ett besök på Above vara precis vad du söker. På fjortonde våningen i takbaren på Scandic Göteborg Central ligger Above där du både kan äta middag på höjd och dricka drinkar i en exotisk atmosfär.  

Här bjuds du på trevliga toner med starka influenser från Karibien och varma Miami och du kan välja att antingen sitta inom-eller utomhus. Above passar de som vill ha en klubb-och loungekänsla, men samtidigt kunna avjuta god mat med en avlappnad stämning.   

1. Vilda  

Vasagatan 40, Centrum 

På Vilda möts du av en modern och avskalad inredning som låter maten tala för sig själv. Restaurangen bjuder på vilda råvaror från hela Norden för att hedra naturen och våra skandinaviska smaker. Vilda är unik i sitt matkoncept i staden och här kan du välja mellan att avnjuta en väl utvald avsmakningsmeny eller dinera i vinbaren som har en a la carte meny, även den med nordiska smaker och råvaror.  

På Vilda går menyn efter årstid där du kan därför testa på olika kött-och grönsaksrätter under sommar och vintertid. 

Placeringar utanför listan har vi t.ex den italienska restaurangen Tavolo i Göteborg som är väldigt populär!

Föregående

Topp 5 Turkesterone!

Topplista med trädgårdsväxter – Vi listar 5 populära växter!

Nästa

Lämna en kommentar