Bästa sättet att gå ner i vikt

| |

Det kan finnas flera olika anledningar till varför du vill gå ner i vikt. Kanske har du stoppat i dig lite för mycket gott under en högtid, eller lider av en åkomma som kräver att du går ner några kilo. Sedan finns det de personer som säger att de vill gå ner i vikt men egentligen menar att de vill komma i bättre form. Oavsett vilken anledning som gäller är det viktigt att du väljer rätt sätt att gå ner i vikt för dig. Vi har valt att lista ett antal saker som kan hjälpa dig när du vill gå ner i vikt på ett bra sätt.

5. Ät när du är hungrig

Detta kanske låter helt uppenbart. Men det finns de personer som ibland tar sig lite att äta när de är uttråkade eller äter endast för det är den tiden på dagen. Om du inte känner dig hungrig är det inte krav på att du äter. Men om du har bestämda tider för när dina måltider hålls varje dag och ser till att du äter nyttigt kommer du förhoppningsvis inte känna suget av att äta mellan måltiderna.

4. Ät rätt

En av de viktigaste sakerna du måste göra för att gå ner i vikt är att äta rätt. Vad som anses vara rätt kan dock variera mellan olika personer. Vissa behöver endast ta bort allt sött för att tappa några kilon medan andra måste ändra sina ätvanor helt och hållet. För att få hjälpen du behöver kan du prata med en dietist.

3. Handla när du är mätt

Ett bra tips på när du ska handla hem nyttigare och bra mat är att endast handla när du är mätt. Att gå och handla när du är hungrig kommer många gånger leda till att du köper sådant du egentligen inte behöver. Sånt som är onyttigt. Eller sådant som går snabbt att tillaga, som en pizza du kan slänga in i ugnen. Handla istället endast efter att du har ätit en måltid. Detta kan även hjälpa dig att spara några kronor.

2. Undvik alkohol och sötsaker

Sötsaker är självklart sådant du bör undvika när du vill gå ner lite i vikt. Det betyder dock inte att du måste sluta äta det helt och hållet. Det kan faktiskt vara helt okej att ta en liten fika med en bakelse då och då. När man säger ”sluta med sötsaker” innebär det helt enkelt att inte äta det hela tiden. Detsamma gäller alkohol. Dricker du mycket kan det vara en orsak till att du inte går ner i vikt så snabbt som du önskar.

1. Motionera!

Det allra bästa tipset för hur du kan gå ner i vikt är att motionera. Självklart bör du även äta nyttigt. Men genom att börja med att gå en promenad varannan dag kan det hjälpa dig att tappa några kilon. Vissa väljer att börja träna mer intensivt vilket kan leda till skador. Du behöver inte springa flera mil och styrketräna varje dag. En kortare promenad och god kost är i många fall allt du behöver för att gå ner i vikt på det allra bästa sättet.

Föregående

Oscar för bästa kvinnliga biroll

Längsta fängelsestraffet i Sverige

Nästa

Lämna en kommentar