Bästa dejtingtipsen – våra topptips till nästa date!

| |

Bästa dejtingtipsen – Dejting kan vara både trevligt och nervkittlande. Att bli nervös inför dejten är normalt och något som händer de flesta. Det är lätt att oroa sig för att någonting ska gå dåligt på dejten. Eller att man säger något fel. Det behöver dock inte vara svårt att gå på en lyckad dejt. Här kommer några tips på vad du bör tänka på.

6. Välj en aktivitet

Eftersom alla personer kan ha lite olika intressen är det viktigt att komma på en aktivitet som ni båda tycker om. En dejt behöver inte innebära en middag eller drink. Den kan istället bestå av ett riktigt äventyr, eller varför inte laga mat tillsammans, låtsas vara turist i staden eller något helt annat. Kom överens om vad ni ska göra innan dejten så ni inte träffas och sen har ingen aning om vad ni ska göra.

5. Att välja rätt kläder

Det kommer bli lättare att välja rätt kläder inför dejten om ni redan kommit överens om en aktivitet eller valt vilken plats ni ska ses på. Ska ni utföra en mer fysisk aktivitet, som sport eller promenad, är det självklart viktigt att du har bekväma kläder och skor. Men om ni endast ska ta en fika tillsammans kan du klä upp dig en aning. Kort sagt bör du anpassa kläderna efter aktiviteten.

4. Stäng av telefonen

Ett fjärde dejtingtips är att du stänger av din mobiltelefon, eller i alla fall stänger av ljudet på den. Det kommer inte vara trevligt ifall en av er endast sitter och tittar på mobilen istället för att fokusera på vad den andra personen säger. Det kommer dessutom visa att du bryr dig om vad hen pratar om.

3. Fundera på samtalsämnen innan dejten

En av de jobbigaste delarna på en dejt kan vara samtalsämnen. Ibland händer det att ni helt plötsligt inte har något intressant att prata om. Ett tips är därför att du försöker förbereda ett antal ämnen ifall det skulle behövas. Det kan vara om allt möjligt, djur, arbete, intressen, resor och så vidare. Om ni har pratat en del innan ni träffas kommer det många gånger kännas lättare att hålla samtalet igång.

2. Undvik att dricka mycket alkohol

Många personer väljer att ta en drink innan dejten och sedan fortsätta dricka under dejten. Försök att undvika detta, för mycket kan leda till att du blir helt onykter och har svårt att fokusera. Det är helt okej att vara nervös. Att försöka ”bota” nervositeten med alkohol kan förstöra hela dejten istället för att hjälpa. Erkänn istället för personen att du är nervös, du är garanterat inte den enda.

1. Var dig själv

Det allra bästa dejtingtipset är att du ska vara dig själv. Personen du ska träffa är där för att lära känna just dig och inte någon annan. Så var dig själv, hitta inte på saker eller ljug om något. Det kommer inte leda någonstans. Var ärlig om vem du är som person och vad du står för. Dejten kommer då vara mycket bättre.

Tips: Den bästa dejtingappen

Föregående

Varför du borde bo på ett casinohotell när du reser utomlands

De 10 fotbollsspelare som gjort flest mål

Nästa

Lämna en kommentar