5 anledningar till att massage är bra!

| | ,

Att massage är skönt och avslappnande för kroppen är ingen nyhet, men visste du att massage har ett flertal olika positiva egenskaper för din kropp och din hälsa? I denna artikel går vi igenom massage och alla dess för delar och listar 5 anledningar till att massage är bra!

Massage för avslappning

Många som väljer att boka massage gör detta på grund av att de känner sig spända i kroppen eller vill unna sig en stund för avslappning. Det är en skön stund som du ger dig själv och din kropp för ett bättre välmående.

Men visste du att regelbunden massage har ett flertal olika hälsofördelar som exempelvis minskad stress och ökad blodcirkulation? Det är även otroligt viktigt för kroppen att kunna gå ned i varv för att kunna läka och återhämta sig från trötthet och utmattning. Dessutom har massage visat sig hjälpa vid stark träningsvärk.

Massage och dess hälsofördelar

Idag ses massage som ett otroligt gott komplement till medicinbehandling. Vad massage gör är bland annat att minska smärta och muskelspänningar som du har i kroppen och är en perfekt behandling om du känner dig nere eller lider av depression. Fördelarna med massage är många och nedan går vi igenom fem anledningar till att massage är bra!

1. Ökar blodcirkulationen

Under massage får du igång din blodcirkulation genom att mjuka upp spända muskler i kroppen. Detta är mycket positivt för både dina olika muskelgrupper och organ och på sikt så sänks även ditt blodtryck till önskade nivåer.

2. Stärker ditt immunförsvar

Vita blodkroppar är vitala i vår kropp för att kunna stå emot sjukdomar och infektioner. Under massage ökar våra vita blodkroppar, vilket gör att vi generellt får ett starkare immunförsvar. Vi kan därmed klara oss bättre under influensatider och hålla en godare hälsa året om.

3. Minskar stress

Många väljer att boka in en massagetid när de behöver stressa ned för en tillfällig lösning. Men faktum är att massage frigör hormonet oxytocin som gör att vi mår bra och sänker både puls och blodtryck. Det finns ett flertal studier som gjorts som visar på att stresshormonet kortisol märkbart sänkts hos de individer som gått på regelbunden massage.

4. Hjälper vid ångest och depression

När du blir masserad så minskar produktionen av stresshormoner i kroppen och istället ökar hormoner som dopamin som gör att du mår bra. Om du har svårt för att slappna av och har många tankar och stressande situationer som tar över dina tankar kan regelbunden massage minska din stress och depression överlag.

5. Minskar stelhet i leder och muskler

Massage lindrar stelhet i både muskler och leder och förbättrar din rörelseförmåga. Att känna sig stel i kroppen är vanligt förekommande, men när det börjar påverka din livskvalitet är det dags att se över vad du kan göra för att minska påfrestningen i dina leder. Stelhet kan leda till bland annat värk, sömnbesvär eller huvudvärk. Testa därför på massage regelbundet för att se om detta kan minska dessa problem.

Föregående

Största biltillverkarna 2022

Sveriges största köpcentrum

Nästa

Lämna en kommentar