Världens största hårdrocksband

| |

Världens största hårdrocksband – Hårdrock har länge varit en väldigt populär musikgenre. Det finns idag stora hårdrocksband som kommer från flera länder och som lyckats få sitt namn känt runt om på jorden. När hårdrocken först kom till var det många som ansåg att musikern var negativ och orsaken till bland annat våld. Men idag ser det helt annorlunda ut, det finns stora publiker som älskar hårdrocken och har sina favoritband inom genren. Vilket det största och bästa hårdrocksbandet är, är svårt att svara på eftersom alla tycker olika. Här nedan får du möjligheten att läsa om några av de största hårdrocksbanden.

Världens största hårdrocksband - Europe

5. Europe

Europe är ett svenskt hårdrocksband som bildades år 1978 under namnet Force, de bytte dock namn till Europe i början på 1980-talet. Bandets karriär började ta fart när de vann Rock-SM där vinsten bestod av en skivinspelning. En av bandets mest kända låtar är The Final Countdown som blev känd över hela världen. Sedan starten av bandet till idag har de bland annat släppt 11 studioalbum, ett livealbum, flera samlingsalbum och även ett antal DVD:s.

Världens största hårdrocksband - Deep Purple

4. Deep Purple

Deep Purple är ett av de första hårdrocksbanden som sägs ha lagt grunden för genren. De anses även vara ett av de största hårdrocksbanden i världen. Bandet bildades år 1968 och till en början skapade de musik som går att beskriva som progressiv rock. De övergick dock till vad vi idag kallar för hårdrock ett par år senare. Deep Purple är fortfarande aktiva idag och har hittills släppt över 20 studioalbum. En av deras mest kända låtar är Smoke on The Water.

Världens största hårdrocksband - Black Sabbath

3. Black Sabbath

Black Sabbath är ett annat hårdrocksband som anses vara bland de första inom hårdrocksgenren. Det bildades år 1968 i Birmingham och har under sin karriär sålt över 70 miljoner album. Till en början kallade de sig för Polka Tulk men bytte sedan namn till Earth. De fick dock snabbt veta att Earth användes av ett annat band och valde då att kalla sig för Black Sabbath. Hårdrocksbandet nådde framgång redan med sitt första album och för att följa det tema de hade valt, vilket ansågs vara lite mörkare, släppte de albumet fredan den 13:e.

Judas Priest

2. Judas Priest

Trots att hårdrocksbanden Black Sabbath och Deep Purple anses vara bland de första inom hårdrocksgenren, var det Judas Priest som medvetet strävade efter just hårdrocks-ljudet. De andra började istället med annan musik och gick gradvis över till hårdrocken. Judas Priest bildades i slutet av 1960-talet och har fått smeknamnet ”The Metal Gods” efter att ha utsetts till ett av de mest inflytelserika hårdrocksbanden. De har släppt över 15 studioalbum och är fortfarande aktiva idag.

Iron Maiden

1. Iron Maiden

När man frågar hårdrockare om vilket det största hårdrocksbandet är, är det många som säger Iron Maiden. De har under sin karriär sålt över 100 miljoner album runt världen och har varit aktiva sedan mitten på 1970-talet. Det unika med Iron Maiden är att de flesta av deras låtar baseras på historiska händelser i England eller baseras på folksägner, filmer och böcker. Några av bandets mest kända låtar är Children of the Damned, Alexander the Great, Lord of the Flies och Fear of the Dark.

Föregående

Världens kändaste manliga komiker

Världens största kvinnliga komiker

Nästa

Lämna en kommentar