Världens bästa surfställen

| | , ,

Världens bästa surfställen – Surfa är inte endast en sport utan det är även en sorts kultur för många. Det finns surfare som älskar att resa runt världen för att hitta de allra bästa surfställen som finns. Vilken surfplats som är den bästa beror helt enkelt på vilken kunskap du har, samt om du själv vill surfa eller om du endast besöker ställena för att se proffssurfare.

Här har vi dock valt att lista några av världens bästa surfställen. De flesta riktar sig i första hand till fans som endast vill titta på samt till alla proffssurfare. För nybörjare är det bäst att börja någonstans där vågorna inte blir jättestora, samt där det inte finns många klipper och korallbankar som kan skada dig.

5. Hossegor, Frankrike

På femte plats valde vi att placera en strand som är perfekt både för dig som är nybörjare och dig som är proffssurfare. Denna stranden ligger i Frankrike, på kusten Cote d’Argent och heter Hossegors strand. Stranden anses vara en av de allra längsta sandstranden i hela Europa. Tack vare ”Gouf”, vilket är en undervattenskanjon, kommer det ordentliga vågor till denna strand. Anledningen till varför denna plats är bra även för nybörjare beror på att det inte finns farliga korallbankar och sådant som kan leda till skada.

4. Teahupo’o, Tahiti

På Tahiti finns en strand som kallas för Teahupo’os och här finns några av de mest perfekta vågorna samt några av de allra farligaste. Detta är därför inte ett av de bästa ställen för nybörjar surfare, men för alla erfarna surfare erbjuder denna stranden några spektakulära vågor. Lokalbefolkningen av döpt schaktväggen till ”Wall of Skulls” eftersom det redan brutits en hel del ben på dess hårdhet. Stranden ligger på den sydvästra kusten av Tahiti och allt i området handlar i första hand om de stora, världsberömda vågorna. Skulle du vara nybörjare bör du som sagt inte lära dig surfa här, men om du är ett stort fan av sporten kan detta vara en bra plats att se proffsen bege sig ut på vågorna.

3. Ahangama, Sri Lanka

På tredje plats kommer Ahangama i Sri Lanka. Detta sticker ut som en riktig surfmekka och har flera fantastiska platser för surfing. Ahangama bjuder på en väldigt fin, vit sandstrand där det finns vågor som lämpar sig både för dig som är en mer erfaren surfare och alla nybörjare. Besökare beskriver ofta denna platsen som ett surfparadis. Eftersom Ahangama, Sri Lanka ligger väldigt nära ekvatorn är det över 25 grader varm hela året om vilket innebär att du kan njuta av värmen och bege dig ut på vågorna oavsett årstid.

2. Jeffrey’s Bay, Sydafrika

Sydafrika har flera fantastiska surfstränder längs sin kust. En av de bästa är dock Jeffrey’s Bay, vilket även är en av de mest kända platserna för surfing i världen. Populariteten beror bland annat på förekomsten av ”supertubes”, med en längd på hundratals meter samt möjligheten att surfa i den fantastiska, afrikanska omgivningen. På denna platsen hålls Billabong PRO ASP World Tour här vilket drar till sig turister, fans och surfare från runt om i världen.

1. Oahu, Hawaii

Hawaii är kanske den mest kända, och populäraste surfdestinationen som finns. Stranden ger dig mer än endast chans till att slappna av och njuta av solen, här finns dessutom några av världens största vågor. Oahu har den världsberömda ”pipelinen” där de allra bästa surfare träffas regelbundet. Ordet ”pipeline” kommer från formen som vågorna tar då och då. Vågorna på Oahu kan bli upp till 15 meter vilket innebär att detta är inte den bästa platsen för dig som är nybörjare utan främst för de bästa surfarna.

Föregående

5 Nya casinospel

Europas högsta berg – toppen av Europa

Nästa

Lämna en kommentar