Världens 5 mest spelade datorspel

| |

Världens mest spelade datorspel – Att spela datorspel är en väldigt populär hobby, sysselsättning eller helt enkelt ett sätt att fördriva tiden. Det finns idag hundratals olika spel att välja mellan, vissa mer populära än andra. Vilka är då de mest spelade datorspelen? Det beror på om vi pratar online spel eller de klassiska spelen som körs med CD. Här har vi valt att lista de fem mest spelade online datorspelen.

Världens mest spelade datorspel - Counter-Strike: Global Offensive

5. Counter-Strike: Global Offensive

Spelentusiasterna som minns speltiderna på 90-talet har antagligen hört talas om det välkända spelet Counter Strike, eller CS som det är mera känt som. Precis som de tidigare versionerna av spelet är Counter Strike: Global Offensive ett first-person shooter. Det är två lag, det enda består av anti-terrorister, eller specialstyrkor, och det andra av terrorister. Målet med spelet är att det ena laget ska plantera en bomb och se till att den detonerar medan det andra laget ska försöka förhindra detta. CSGO har under senaste tiden vuxit och blivit ett av de populäraste online datorspelen.

Världens mest spelade datorspel - League of Legends

4. League of Legends

Ett annat populärt spel som tagit världen med storm är League of Legends. Det är ett MOBA spel som utvecklats av Riot Games. Spelet är baserat på det ursprungliga Dota, vilket var en modifikation av ett strategispel. Till skillnad från Dota 2, som också är ett av de populäraste spelen, har League of Legends andra speldynamiker och designen är riktad med mot yngre personer. Förutom att detta är ett väldigt omtyckt spel anses det dessutom vara ett av de största inom e-sporten.

Världens mest spelade datorspel - DOTA 2

3. DOTA 2

På tredje plats kommer spelet Dota 2. Det är ett multiplayer online battle arena-spel från spelbolaget Valve. Spelet är en kombination av action och strategi. Kort förklarat kan man säga att detta är en fullständig release och återskapning av en Warcraft 3 modifikation, Warcraft 3 var ett spel som slog igenom i slutet av 1990-talet.

Dota 2 handlar om två lag som har i uppdrag att ta ner motståndarlagets bas. Varje lag kan bestå med upp till 5 hjältar. Precis som League of Legends har detta datorspel växt till att bli ett av de populäraste, både som spel och inom e-sporten.

Världens mest spelade datorspel - Fortnite – Battle Royale

2. Fortnite – Battle Royale

Fortnite är ett väldigt populärt datorspel som påminner mycket om det allra populäraste spelet, PlayerUnknown’s BattleGrounds. Det är ett typ av överlevnadsspel där varje spelare har i uppdrag att överleva så länge de kan. Det unika med Fortnite är dess grafik och tema vilket är skapat i en tecknad stil. Det gör spelet lite gladare jämfört med de mer verklighetstrogna överlevnadsspelen.

Världens mest spelade datorspel - PlayerUnknown’s BattleGrounds

1. Världens mest spelade onlinespel 2021: PlayerUnknown’s BattleGrounds

Det allra populäraste datorspelet runt om i världen är PlayerUnknown’s BattleGrounds, eller PUBG som det förkortas till. Det lanserades i slutet av 2017 och spred sig snabbt över världen. Spelet går ut på att spelaren börjar med att hoppa ut från ett flygplan någonstans på kartan. Självklart med fallskärm. Sedan måste man samla mat, vapen, plundra och se till att överleva tills man är den sista spelaren kvar. I detta spel är det möjligt att vara 99 personer på en och samma karta.

Föregående

Världens 7 minsta huvudstäder

De fem bästa skolresmålen

Nästa

Lämna en kommentar