The Witcher, Mass Effect och League of Legends: – Dörren Mellan Spel och Tv-serier

| |

Mängden datorspel och “gamers” ute i världen har under de senaste åren ökat markant. En hel del spel har verkligen lyckats fånga en hel del av gamers uppmärksamhet. Många av dessa spel har utvecklat ett förhållande med sina spelare, och dessa har blivit lojalafans. Detta har gått så långt att man idag har valt att ta spel till en ny nivå. Numera så kommer spelare kunna relatera till sina favoritkaraktärer på en ny nivå, spel har i större utsträckning fått sina egna tv-serier.

En Ny Trend i en Speldriven Värld?

Superpopulära tv-spel som The Witcher och League of Legends har redan fått sin egen tv-serie på Netflix. Detta är ett stort steg för tv-spel. Vi har börjat se massa olika nya och kreativa tappningar för spelindustrin generellt.

Idag kan man observera hur saker som streaming, enorma turneringar och betting på spel sker i stor utsträckning. Med aktörer som Snabbare Casino, Twitch, Apple, Meta som börjar omforma spelindustrin, då är det inte så konstigt att aktörer som Netflix också vill bli involverad.

The Witcher

The Witcher spelen släpptes ursprungligen någon gång under 2007. För yngre gamers som kanske inte har lika bra koll på spelserien så är The Witcher en action-fantasispelserie i en medeltida fantasivärld. Witcher-serien har producerat tre fristående spel med två expansions pack och även tre spin-off-spel.

Spelet var ett av de tidiga banbrytande spelen som fick sin egen serie på Netflix 2019. I huvudrollen så har vi Hollywood-hunken Henry Cavill som spelar Geralt of Rivia. Serien är tveklöst populär och man släppte andra säsongen i mitten på december 2021. Serien har även kritat på för en tredje säsong.

Mass Effect

Mass effect är ett annat känt tv-spel som släpptes 2007. Spelet är ett single player actionrollspel. Det finns för närvarande tre fristående Mass Effect-spel som samtliga är otroligt hyllade av sina fans. Den senaste tiden, med den stora framgången av spelanpassade tv-serier så har det kommit på tal att Mass Effect ska få sin egen tv-serie.

Som att det vore en slump, så är det just Henry Cavill, tidigare nämnda huvudskådespelaren i Witcher, som varit i snacket om att potentiellt kliva in i en stor-roll. Cavill är själv en inbiten gamer och säger sig vara ett riktigt stort fan av speltrilogin. Av den anledningen hade det varit extra kul att se honom i rollen, då han verkligen kan relatera till både spelet och sina fans.

League of Legends

League of Legends släpptes 2009 och blev en omedelbar succé och även ett utav de första stora tv-spelen som startade med affärsmodellen att göra spelet gratis för samtliga användare. Spelets popularitet kan möjligtvis nekas med sina svindlande 180 miljoner användare. För att sätta detta i perspektiv så är det fler spelare än vad som finns på hela steams spelplattform.

Många var skeptiska när det tillkännagavs att det populära multiplayer-spelet skulle få sin egen serie på Netflix. Den har dock krossat allas förväntningar och fått ett otroligt varmt mottagande. Den animerade showen Arcane: League of Legends Season 1 har fått strålande recensioner och fått häpnadsväckande 100 % på den populära filmsajten Rotten Tomatoes. Detta var en sådan succé att man nu håller på för fullt med en “Season 2. Denna kommer att släppas på Netflix någon gång under 2022.

Slutord

Både The Witcher och League of Legends har varit viktiga för att plåga en ny väg där tv-spel och tv-serie kan korsas. Vi befinner oss onekligen i en ny tid och det ska bli spännande att se vad vi ser i tv-rutan i framtiden.

Föregående

Populäraste musikalerna – har du varit på någon känd musikal?

Svenska uppfinningar

Nästa

Lämna en kommentar