Sveriges bästa nöjesparker

| |

Sveriges bästa nöjesparker – Det finns flera populära nöjesparker i Sverige, allt från temaparker till sommarland, djurparker och tivolin. Dessa nöjesparker lockar miljontals besökare varje år och anses därför vara ett rätt viktigt inslag i Sveriges turistnäring. Bland nöjesparkerna i Sverige hittar du bland annat Gröna Lund, Skara Sommarland, Liseberg och många fler. Men vilken nöjespark är den bästa? Det beror helt enkelt på vad du tycker om, gillar du vattenparker kommer du kanske tycka bäst om Skara Sommarland, men är det temavärldar du gillar kommer Astrid Lindgrens Värld antagligen ligga längst upp på din lista. Här har vi dock listat några av Sveriges nöjesparker baserat på vad besökare sagt, samt hur många som besöker platserna varje år.

5. Skara Sommarland

Skara Sommarland går att beskriva som den allra största vattenparken i Skandinavien. Här finns det aktiviteter som vattenskidåkning, sagopooler, vattenrutschkanor, forsar och mycket mer. Men det erbjuds även fartfyllda biläventyr, som radiobilar och indycart. Dock är det vattenaktiviteterna som lockar de flesta besökare.

Efter man testat alla vattenaktiviteter som finns och känner att det är dags för en paus finns det både matbutik att besöka, restaurang och ett par grillplatser. Kort sagt finns det något för alla olika smaker. I anslutning till Skara Sommarland finns dessutom en camping med både lägenheter och stugor ifall du skulle vilja stanna ett par dagar.

4. Astrid Lindgrens Värld

Om du någon gång befinner dig i Vimmerby får du inte missa den fantastiska temavärlden, nöjesparken, Astrid Lindgrens Värld. Denna plats beskrivs ofta som en tema- och teaterpark för barn, men det finns även flera vuxna som tycker om denna plats. Här får du en chans att uppleva de folkkära sagofigurerna från folkkära Astrid Lindgren, i ”riktiga” miljöer. De flesta av oss har antagligen hört sagorna om Emil, Pippi och så vidare, på Astrid Lindgrens Värld får du chansen att se stycken spelas upp från de kända böckerna. Skådespelarna improviserar även en del vilket innebär att barnen i publiken kan få delta.

3. Kolmården

På tredje plats kommer Kolmården vilket är den största djurparken i Norden. Hit kommer runt 500 000 personer på besök varje år. Kolmården bjuder självklart på safariturer, delfinshower och möjligheten att se alla möjliga andra djur, det finns runt 80 olika arter. Men det finns även bergochdalbanor, ett vildmarkshotell, temapark och familjespa. Den unika linbanan är en aktivitet som de flesta inte vill missa eftersom det ger dig en chans att se olika djur uppifrån.

2. Gröna Lund

På andra plats kommer äldsta tivoli, Gröna Lund. Gröna Lund hittar du i Stockholm, på Djurgården. Denna nöjespark bjuder på runt 30 attraktioner på en rätt liten yta, vilket kan leda till att köerna och trängseln kan bli lite jobbig under sommaren eller semesterdagarna. Men för många är trängseln värd ett besök eftersom det finns en så vacker utsikt och unik miljö. Men för personer som inte vill trängas med turister, barnfamiljer och liknande kan det vara bäst att besöka Gröna Lund när det inte är högsäsong. Förutom alla åkattraktioner spelar dessutom flera begåvade artister på den stora scenen.

1. Liseberg

På första plats kommer en av de största nöjesparkerna i Norden, Liseberg. Liseberg hittar du i Göteborg och här erbjuds alla möjligt åkattraktioner för alla åldrar. Både snabba bergochdalbanor och lugnare karuseller. Det finns även speciella områden som riktar sig speciellt till de yngre besökarna. Men det är inte allt, det finns även trevliga kaféer och restauranger som bjuder på utsökta maträtter eller fika.

Det har länge varit många diskussioner om Liseberg eller Gröna Lund är den bästa nöjesparken i Sverige. Vilken plats som kommer ut på toppen beror på vem du frågar. Vi valde dock Liseberg med tanke på att det erbjuds lite mer attraktioner och aktiviteter på Nordens största nöjespark.

Föregående

Hur fungerar ett SMSlån?

Bästa bonuserbjudanden för casinon: Tips och tricks

Nästa

Lämna en kommentar