Sveriges bästa äventyrsbad

| |

Sveriges bästa äventyrsbad – Flera städer runt om i Sverige har fantastiska äventyrsbad eller andra upplevelsebad som är värda ett besök. Men vilket av dessa ställen är egentligen bäst? Det beror självklart på vad du tycker ett äventyrsbad bör erbjuda, hur stort det är, var det ligger och mycket mer.

Det finns vissa simhallar som kallar sig för ett äventyrsbad, trots att de inte är det. Det räcker nämligen inte att simhallen har två vattenrutschbanor och en bubbelpool. Ett riktigt äventyrsbad bör ha fler saker att erbjuda sina gäster. Vi har därför tagit en titt på några av de populäraste badplatser i Sverige som går att beskriva som ett äventyrsbad. Vi valde att gå efter ett minimikrav om att badet behöver minst tre ordentliga vattenrutschbanor för att komma med på listan, men vi tänka även på hur många besökare som tar sig till platserna varje år.

Här kommer de sju bästa äventyrsbaden i Sverige.

7. Aqua Nova Äventyrsbad

I Borlänge finner du Aqua Nova vilket är ett väldigt trevligt äventyrsbad. Det finns tre vattenrutschbanor som är de största anledningarna till varför folk besöker badet, den mörka Black Hole, 3D Turbon samt Magic Eye. Förutom dessa erbjuder självklart äventyrsbadet även allt som ett riktigt inomhusbad bör erbjuda, en vildfors, ström, bubbelpool, klättervägg samt vågbassäng.

6. Arena Skövde

På sjätte plats kommer ett fräscht och ljust äventyrsbad, Arena Skövde. Här finner du ungefär samma vattenrutschbanor som du gör hos Aqua Nova, men det finns även ett antal mindre för de mindre barnen. En av de roligaste delarna är nog den vildfors som finns, och som går utomhus.

5. Leksand Sommarland

På femte plats kommer det stora, barnvänliga vattenbadet Leksand Sommarland och det ligger i Dalarna. Här finns det både vattenrutschbanor för stora och små. Förutom själva badäventyret finns det dock även aktiviteter för alla som inte vill hoppa ner i vattnet, bland annat en zip-line som tar dig över hela vattenparken.

4. Sunne Sommarland

Vid sjön Fryken i Sunne finns det trevliga vattenlandet Sunne Sommarland. Det byggdes först år 2006 men har därefter gått i konkurs hela tre gånger vilket berodde på väderkänsligheten. Det startade dessutom en brand på Sunne Sommarland år 2020. Dock har de gjort en riktig renovering och äventyrsbadet är nu redo att bjuda på alla spännande moment igen.

3. Kokpunkten

På tredje plats kommer ett äventyrsbad som även kallar sig för ”actionbad”. Det är kokpunkten som ligger i Västerås och öppnade år 2014. Precis efter öppnandet fick de en del kritik för sin säkerhet vilket hade lett till några olyckor. Men de tog kritiken i åtanke och såg till att fixa detta. Kokpunkten bjuder på en trevlig miljö som är lite av en blandning mellan disco och industri. Det finns flera spännande vattenrutschbanor samt VR-rutschbaneåkning och VR-snorkling.

2. Gustavsvik

På andra plats kommer Gustavsvik som ligger i Örebro. Denna platsen har under senaste tiden verkligen kommit upp i toppen bland de bästa äventyrsbaden i Sverige. Det finns bland annat en fantastisk djungelvärld i inomhusbadet som heter Lost City. Det finns även flera vattenrutschbanor, bland annat en som är hela 206 meter lång och som anses vara den längsta i Sverige, i alla fall när det kommer till inomhusrutschbanor.

1 Skara Sommarland

På första plats kommer självklart den största vattenparken i Sverige Skara Sommarland. Här finns det en hel del att roa sig med, det finns bland annat vattenrutschbanor för alla åldrar. Med tanke på att detta är en av de största och populäraste badparkerna i Sverige bör man räkna med att det kan finnas långa köer, speciellt under de soligaste och varmaste sommardagarna. Det finns dessutom en rutschbana som heter Waka Waka vilket bjuder på en unik upplevelse som går att beskriva som en slalomupplevelse.

Föregående

De 6 största speltillverkarna på casino utan svensk licens

Sveriges största vattenfall

Nästa

Lämna en kommentar