Mest spelade låtarna i Sverige 2022

| |

Mest spelade låtarna i Sverige 2022 – De flesta av oss lyssnar på musik dagligen, antingen via radion, Spotify eller genom andra alternativ. Det dyker dessutom upp nya artister och låtar hela tiden vilket innebär att den populäraste musiken varierar väldigt mycket. En topplista kan dessutom se olika ut beroende på vem det är som skapat den. Sedan finns det topplistor som visar vilka låtar som är de allra mest spelade inom ett visst område. Dock kan dessa listor även ändras. Men det finns ett antal låtar som anses vara de allra mest spelade, även om de kanske byter placering då och då.

Här kommer några av de mest spelade låtarna i Sverige år 2022.

6. Kan inte gå – Bolaget

På sjätte plats kommer låten kan inte gå av Bolaget. Detta är en grupp som består av fyra killar från Falun. De skapade sitt band år 2019 och fick sitt namn efter att ha sett skylten ”systembolaget”. Det var egentligen ett oseriöst förslag men visade sig ändå bli ett bra namn. De hade inte några planer på att slå igenom med låten kan inte gå, utan tanken var endast att få tillräckligt med pengar för att kunna få tillgång till en studio. Men under sommaren insåg de att de skapat en riktig hit.

5. As it was – Harry Styles

På femte plats kommer låten As it was av Harry Styles. Låten kom ut i April 2022 och blev snabbt en favorit för både svenska lyssnare och utländska. Harry Styles är känd för att ha varit med i pojkbandet One Direction. Därefter gick han vidare med sin solokarriär och anses idag vara en av de större och mest populära artisterna.

4. Running up that hill (A deal with God) – Kate Bush

På fjärde plats kommer en låt som från Kate Bush. Hon föddes år 1958 i i London och är en brittisk musiker, sångare, låtskrivare, dansare och musikproducent. Bush fick sitt genombrott med låten ”Wuthering Hights” på 70-talet. Running up that hill kom ut på mitten av 80-talet och blev snabbt en stor hit. Låten har sedan dess framförts av en del andra artister vilket har lett till att det är många som inte inser att Kate Bush är originalartisten till låten. Den har åter igen blivit populär år 2022 speciellt tack vare TikTok.

3. Välkommen åter – Hanna Ferm och Junie

På tredje plats kommer låten Välkommen åter av Hanna Ferm och Junie. Dessa svenska artister träffades i en studio och blev snabbt vänner. De började ett samarbete som ledde till den här låten. Låten handlar om en relation som har försökts att avslutats ett antal gånger, men som alltid kommer tillbaka till livet igen. Den handlar om gränsen mellan allt destruktiva och vackra i att inte klara av att släppa varann. Låten kom ut den 20 maj 2022 och blev snabbt en favorit för många svenska spotifyanvändare.

2. Syrener – Olivia Lobato

På andra plats kommer den svenska artisten Olivia Lobato med låten Syrener. Låten kom ut år 2021 och det tog inte särskilt lång tid innan hon gjort sig känd, främst på TikTok. Låten blev dock snabbt upptäckt även på Spotify där den hade över 1 miljon streams efter endast ett par månader. Olivia har berättat att låten handlar om hur det går att tittat tillbaka på minnen om personer som idag inte finns kvar i ens liv.

1. Words – Alesso ft. Zara Larsson

På första plats kommer låten Words av den svenska Alesso med sång från Zara Larsson. Låten kom ut i April år 2022 och har sedan dess varit en av de mest spelade i Sverige. Alesso är en svensk DJ som föddes år 1991 i Stockholm. Förutom DJ är han även känd som musikproducent. Han har bland annat vunnit ”Årets innovatör” tillsammans med Sebastian Ingrosso på den svenska Grammisgalan. Alesso började växa i popularitet år 2011 efter att han arbetat med Swedish House Mafia och Avicii.

Föregående

Världens största träd – topp 10

Så hittar man det bästa utländska online casinot

Nästa

Lämna en kommentar