Kända svenska programledare

| |

Kända svenska programledare – När det kommer till programledare finns det ett flertal som de allra flesta av oss hör talas om. Det finns även de som vi alla känner igen, personer vi ser överallt men har ingen aning om vad de heter. Sverige har under åren haft ett flertal programledare som gjort vårt tv-tittande ännu mer intressant. Många programledare har varit med i många år och ibland dyker det upp nya ansikten. Vi har dock valt att göra en lista på några kända programledare här i Sverige som de allra flesta hört talas om.

7. Kristian Luuk

På sjätte plats kommer Kristian Luuk som slog igenom med Knesset år 1995,, det var en trevlig pratshow som sändes på ZTV. Därefter har det lett till att Luuk idag är en av Sveriges populäraste Tv-personligheter. Han är känd för att ha haft talkshows både på SVT och TV4, han har lett Melodifestivalen två gånger och är känd som programledare för På spåret tillsammans med Fredrik Lindström, vilket han varit sedan år 2009.

6. Anders Lundin

På sjätte plats kommer den folkkära Anders Lundin. Han är känd för att ha lett produktioner som Expedition Robinson, Melodifestivalen och Allt för Sverige. Lundin är dock även känd för att ha varit allsångsledare för Skansen. Anders Lundin har även varit programledare för några naturdokumentärserier som sändes på SVT, bland annat Mitt i Naturen.

5. Rickard Olsson

På femte plats kommer den roliga och proffsiga programledaren Rickard Olsson. Det är inte ovanligt att stöta på hans ansikte när man startar TV:n. Olsson är kanske som mest känd för att ha varit programledare för programmet Vem vet mest?. Men han är även känd som programledare för Söndagsöppet, Bingolotto och Melodifestivalen.

4. Ingvar Oldsberg

På fjärde plats kommer Ingvar Oldsberg. Trots att de flesta bör känna till honom är det kanske främst de som är lite äldre som vet vem han är. Oldsberg var aktiv som programledare från 70-talet och fram. Han är bland annat känd för att ha lett flera underhållningsprogram både på TV4 och i SVT. Några program som Oldsberg är mest känd för att ha varit programledare för är På Spåret vilket han ledde tillsammans med Björn Hellberg mellan åren 1987 till 2009. Han har även varit programledare för Här är ditt liv, Vem kan slå Filip och Fredrik och självklart Bingolotto.

3. David Hellenius

På tredje plats kommer David Hellenius, han fick sitt genombrott med programmet Pyjamas som visades på ZTV/TV3 år 2001 vilket han gjorde med Peter Magnusson. Därefter har han blivit etablerad som en av Sveriges mest kända och omtyckta programledare. Under sin karriär har han lett en rad med storproduktioner, som Humorgalan, Helt sjukt, Idol och Let’s Dance. Hellenius har dessutom sedan år 2010 lett en egen talkshow, Hellenius Hörna.

2. Tilde de Paula Eby

På andra plats kommer en av de mest omtyckta programledarna i Sverige, Tilde de Paula Eby. Hon är som mest känd för sin roll som programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Men många känner även igen henne från program som Efter fem, På rymmen, När & Fjärran, Spårlöst och många fler.

1. Fredrik Wikingsson & Filip Hammar

På första plats kommer faktiskt en duo, Filip och Fredrik. Dessa programledare fick sitt genombrott år 2003 med programmet High Chaparall vilket följde duon när de åkte runt och spenderade lite tid med ”avdankade” amerikanska kändisar. Därefter har Filip och Fredrik lett en rad med intressanta program. Anledningen till att de delar plats är att de leder alltid program tillsammans. Några av de mest kända programmen är Jorden runt på 6 steg, Alla mot alla, får vi följa med? och 100 höjdare.

Föregående

6 tips när du ska betta på fotboll

6 av världens värsta seriemördare

Nästa

Lämna en kommentar