Häftiga filmmiljöer du kan besöka

| |

Det är inte mycket som slår en riktigt magisk filmupplevelse. Därför blir det extra spännande när vi får veta att miljöerna som dessa minnesvärda filmer är inspelade på går att resa till och besöka. På så vis kan vi känna in ytterligare en dimension av dem.

Men att resa till USA eller någon annanstans för att besöka en känd filmmiljö brukar vara kostsamt och det är inte alltid plånboken räcker till. Är du i den sitsen att du bestämt vill åka iväg trots en begränsad budget kan du undersöka möjligheten att ta ett lån. På Sverigekredit.se listar man privata långivare. Om du till exempel behöver låna 20000 kan du där ta reda på vilka företag som passar dina behov bäst vad gäller ränta, uppläggningsavgift och mera.

Fox Plaza

Die Hardmed Bruce Willis som John McClane och Alan Rickman som hans motståndare Hans Gruber, är en av tidernas mest ikoniska actionfilmer. Få har missat filmen, men däremot har det gått förbi många att man kan åka till Los Angeles och besöka Fox Plaza där produktionen spelat in stora delar av filmen. Fox Plaza, som är filmjätten Twentieth Century Fox huvudkontor, heter i Die Hard Nakatomi Plaza.

Kaufhaus Görlitz

I den tyska fristaten Sachsen hittar vi det klassiska varuhuset Kaufhaus Görlitz, som den färgstarka filmskaparen Wes Anderson använde som inspelningsplats för att fånga interiören i en av hans mest populära filmer, The Grand Budapest Hotel. Dit kan du åka och handla, och samtidigt känna dig som en av gästerna i den högst charmiga och fyrfaldigt Oscarsbelönade dramakomedin från 2014.

The Stanley Hotel/Timberline Lodge

Du behöver inte vara skräckfilmsnörd för att ha sett Stanley Kubricks psykologiska rysare The Shining som bygger på boken av Stephen King med samma namn. När King skrev boken var det hans vistelse på The Stanley Hotel i Colorado som inspirerade honom när han skrev. Filmen spelades däremot in på ett annat hotell, Timberline Lodge i Oregon. Båda hotellen bedriver verksamhet än idag och går alltså att ta in på.

Katedralen i Oxford

Vi har sparat det bästa till sist. Hur många av oss har inte drömt om att få befinna sig på Hogwarts? Denna önskan kan du infria genom att ta dig till Katedralen i Oxford i England. Det är nämligen där som man spelat in flera av de olika stora salarna i filmserien om Harry Potter. Snart ska också skådespelarstjärnorna återvända dit i form av en reunion-special.

Dessa är bara några av alla de häftiga filmmiljöer som går att besöka. Det är exempelvis känt att du kan besöka området på Nya Zeeland där Fylke i Sagan om ringen-filmerna gestaltades på, eller den grekiska kuststaden där man spelade in Mamma Mia!.

Föregående

Populära hönsraser i Sverige

Världens sju nya underverk

Nästa

Lämna en kommentar