Populära Disney prinsessor

| |

Snövit är den yngsta prinsessan inom Disney, hon sägs vara 14 år när hon först blev kysst av prinsen. Men med tanke på att denna film kom ut på 1930-talet var inte hennes ålder så konstig. Prinsessorna i Disney-filmerna. Inga av dessa Disney-prinsessor är dock baserade på verkliga karaktärer, förutom Mulan som baseras på en legend. Dock kan legender vara både sanna och osanna. Här har vi valt att sammanställa en lista med de fem populäraste Disney-prinsessorna. Den som tog första plats förvånade oss en aning. Vi skapade listan baserat på just popularitet, inte på hur vackra de är, hur fint de sjunger eller så. Populariteten byggs istället på prinsessornas moraliska värden.

5. Jasmine

Prinsessan Jasmine kommer på femte plats, detta är bland annat feministernas favorit. Det beror bland annat på att hon vägrar bli pressad till äktenskap. Hon vill gifta sig för kärlekens skulle med Aladdin och inte gifta sig för rikedom. Så i grunden lär prinsessan oss att leta efter respekten och kärleken som bör ligga i grund för förhållanden och inte gifta oss endast för att gifta oss. Hon är väldigt förlåtande och modig, hon älskar Aladdin för den han är och accepterar honom helt och hållet.

4. Rapunzel

På fjärde plats kommer prinsessan från den 50:e animerade filmen från Disney, Rapunzel. Hon är dessutom den allra första prinsessan som har CGI-animerats, samt den första som har både fräknar samt gröna ögon. Rapunzels ögon är de största av alla Disney-prinsessors vilket gör att hon sticker ut ännu mer i mängden. Men anledningen till varför hon hamnar på fjärde plats i denna listan beror på att hon är smart, lekfull, rolig, modig och väldigt viljestark. Att springa hemifrån kanske inte är ”modigt”, men samtidigt är det inte många som skulle våga göra detta endast för att se lyktor. Denna prinsessa är ett bra exempel på att man ska tro på sina oskyldiga drömmar. Att konfrontera en person som har manipulerat dig sedan du var ett spädbarn är inte enkelt. Det är dessutom svårare att stå upp mot dem. Men en egenskap Rapunzel hade var att bry sig om personen som behandlat henne på det sättet.

3. Ariel

Ariel är känd för att vara en Disney-prinsessa som inte har ett mänskligt ursprung. Alla som är intresserade av havslivet är oftast ett fan av denna prinsessan. Det som gjort Ariel till en av de populäraste prinsessorna är bland annat hennes olika satsningar nere i havet, oavsett om de relateras till en man eller inte. Dessa satsningar är väldigt intressanta och berättelsen om Ariel är inte helt fokuserad på att ”få prinsen”.

2. Mulan

På andra plats i listan kommer prinsessan som är byggd på en legend, Mulan. Mulan är baserad på den kinesiska legenden som beskrivits i ”The Ballad of Mulan”, vilket handlar om Hua Mulan. Mulan är en av de få Disney-prinsessorna som är vänsterhänt samt den enda som utbildat sig i bågskytte. Denna prinsessa visar mod, självständighet och vägrar att bli styrd av alla stereotypa konventionerna om hur kvinnor bör bete sig.

1. Belle

Belle är en av de populäraste Disney-prinsessorna, och detta beror till stor del på att hon inte väntar på en prins. Hon avvisar den snygga, men arroganta mannen för odjuret istället. Belle, som betyder skönhet, anser att hon är mer av en nörd än en skönhet, och hela staden gör narr av henne men hon fortsätter ändå vara den hon är. Belle är dessutom en av de få prinsessorna som inte kommer från en kunglig härkomst. Sist men inte minst har Bell dessutom ett karaktärsdjup som inte går att hitta hos andra Disney prinsessor.

Föregående

Topp 5 casinon utan svensk licens

Hur fungerar ett SMSlån?

Nästa

Lämna en kommentar