De mest framemotsedda spelen 2023

| |

År 2023 är bara några veckor bort och det kan vara god tid att blicka framåt för att se vad som väntar under det nya året. I det här fallet kommer vi att lista några av de mest framemotsedda tv-spelen som kommer att lanseras under 2023.

Föredrar du den kommersiella spelmarknaden online framför den för tv- och datorspel kommer du också ha mycket roligt att se fram emot. Det lanseras som bekant slots som på löpande band och det kommer knappast råda någon brist på nytillskott under 2023. För att hitta nya och kommande spel kan du kolla in bästa svenska casino recensioner online och hålla utkik efter vad dessa aktörer kommer att erbjuda för spel framöver.

För just den här speltopplistan är det däremot mot tv- och datorspel som vi riktar vårt fokus.

Avatar: Frontiers of Pandora

Efter 13 långa år är det äntligen dags för uppföljaren till megasuccén Avatar att ha premiär. Många är vi som redan nu har förberett oss inför det nya biljettsläppet och förväntningarna är milt sagt gigantiska. Varför har det dröjt så länge och kommer den nya filmen vara värd sin långa väntan? Vi får se.

Men efter att Avatar 2 har gått upp på bio kommer det även att dyka upp spel vid namn Avatar: Frontiers of Pandora på flera olika konsoler. Trogen filmen den ändå inspireras av har även spelet skjutits upp under lång tid, närmare bestämt sex år.

Avatar: Frontiers of Pandora beskrivs som actionbetonat äventyrsspel och utvecklas av det svenska bolaget Massive Entertainment, som tidigare har legat bakom framgångar som Far Cry 3 och Assassin’s Creed: Revelations. Traditionellt brukar det vara svårt att göra bra spel av filmer och bra filmer av spel – men vi är försiktigt optimistiska.

Starfield

Bethesda Game Studios Starfield är utan tvekan ett av det mest hypade spelen inför 2023 – och inte enbart för att alla räknade med att det redan skulle ha dykt upp. Spelet har varit på gång under flera år och det var länge planerat att lanseras i november 2022, men nu ser det istället ut att bli av någon gång under det första halvåret 2023.

Starfield är ett actionrollspel och förväntningarna är höga med tanke på att Bethesda tidigare legat bakom succéer som Fallout 4 och The Elder Scrolls V: Skyrim. Det sistnämnda av dem är dessutom ett spel som Starfield jämförts med på förhand, då det har beskrivits som  ”Skyrim i rymden”.

Street Fighter 6

Ett nytt Street Fighter-spel kommer äntligen att få se dagens ljus under 2023, och med tanke på att det nästan är sju år sedan det senaste spelet kom är det här helt klart en efterlängtad lansering.

Det här är en av de mest älskade spelserierna genom tiderna och baserat på vad vi har fått se av spelet hittills ser det ut att kunna väcka Street Fighter-magin till liv igen, efter att Street Fighter 5 inte riktigt levde upp till förväntningarna.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Zelda-spelserien är en annan klassiker som också återvänder under 2023, och det i form av The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, som är en uppföljare till The Legend of Zelda: Breath of the Wild från 2017.

Med tanke på vilket kultfenomen ”Zelda” är, så är förväntningarna på det nya spelet givetvis skyhöga. Höga förväntningar är ökänt svåra att leva upp till, men fortsätter spelet på samma bana som Breath of the Wild kommer vi förhoppningsvis inte bli besvikna.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Spelutvecklaren Rocksteady Studios kammade hem stora framgångar med sin Batman: Arkham-spelserie, så när det nu är dags för ännu ett spel inom samma DC Comics-universum är förhoppningarna givetvis att vi ännu en gång ska bjudas på något utöver det vanliga.

Denna gången är det Suicide Squad som står i centrum, med Captain Boomerang, Deadshot, Harley Quinn och King Shark som spelbara karaktärer. Spelet beräknas komma under det första halvåret 2023. De fyra ovan listade spelen är bara en handfull av alla spännande spelpremiärer som väntar under 2023. Ytterligare framemotsedda titlar inkluderar Final Fantasy XVI, Hogwarts Legacy, en Resident Evil 4-remake, Forspoken, Star Wars Jedi: Survivor, Park Beyond och en Dead Space-remake, för att bara nämna några.

Föregående

Topp 5 sätt att slippa telefonförsäljare!

Underdogs vi aldrig glömmer

Nästa

Lämna en kommentar