De bästa kvinnliga superhjältarna

| |

De bästa kvinnliga superhjältarna – När det pratas om superhjältar är det i de flesta fallen manliga superhjältar som nämns. Men det betyder inte att det inte finns några kvinnliga superhjältar. Det finns ett antal hjältinnor som kommer med fantastiska krafter och förmågor. Det är dock inte lika vanligt att stöta på en hjältinna som det är att stöta på en en superhjälte.

Vi har tagit en titt på vilka kvinnliga superhjältar det finns och skapat en lista med några av de bästa. Eftersom förmågorna de har kan variera väldigt mycket är det svårt att säga vem som är den allra bästa. Dock har vi gjort vårt yttersta och kommit fram till 6 kvinnliga superhjältar.

6. Catwoman

På sjätte plats har vi valt att placera Catwoman. Första gången hon dök upp var år 1940 i Batman #1 och då kallades hon endast för ”The Cat”. I början ansågs hon vara en inbrottstjuv, men allt eftersom karaktären utvecklats har detta även ändrats. Hon anses nu istället vara en antihjältinna. Hur hon kom till varierar lite beroende på vilken tidningsserie, tv-serie, eller film man väljer att titta på. Oavsett variant finns det dock några saker som alltid är detsamma. Det är främst hennes förmågor, vighet, styrka och liknande. Kort sagt påminner dessa om hur en katt tar sig runt vilket är hur hon fick sitt namn. Hon bär även en piska som hon är väldigt begåvad att använda i olika situationer.

5. Black Widow

På femte plats kommer Natasha Romanoff, eller Black Widow. Det sägs att hon var dotter till tsarfamiljen Romanoff som flydde under revolutionen i Ryssland. Natasha blev tränad som lönnmördare, men blev räddad av bland annat Captain America. Hennes historia är lite komplicerad och bästa sättet att lära sig om hur hon kom till att bli Black Widow är att läsa igenom serietidningarna och se de filmer som hon deltagit i.

4. Storm

På fjärde plats kommer Ororo Munroe, bättre känd som Storm. Hon har förmågan att kontrollera vädret. I början överlevde hon som ficktjuv i Kairo och de afrikanska savannerna där hon även var dyrkad som en gudinna. Hon blev sedan rekryterad av Professor X till skolan för begåvade ungdomar. Forge utvecklade ett vapen som ledde till att Storm förlorade sina krafter under en viss tid, samt ledde till att hennes utseende förändrades en hel del. Krafterna kom dock tillbaka och Storm anses vara en av favoritkaraktärerna inom X-men.

3. Scarlet Witch

På tredje plats kommer Scarlet Witch, eller Wanda Maximoff som hon heter. Första gången Wanda dök upp inom Marvel var år 1964 i serietidningarna som gavs ut av Marvel comics. Hon är en av Avengers starkaste hjältinnor med magi och mutantegenskaper. Precis som många andra hjältinnor vi listar finner man Scarlet Witch inom Marvel. Wanda har även en tvillingbror som också har intressanta krafter.

2. Captain Marvel

På andra plats har vi valt att placera Captain Marvel, eller Carol Danvers som hon även heter. Hon är en superhjältinna inom Marvel och har betecknats som en av Marvels allra mest anmärkningsvärda hjältinna. Hon sägs även vara en av Marvels fiktiva universum starkaste karaktärer.

1. Wonder Woman

Wonder Woman är en superhjältinna som dök upp för första gången år 1941 i All Star Comics. Hennes civila namn är Diana Prince och hon är barn till amazonernas drottning Hippolyta. Hon växer upp till att bli en av de främsta krigarkvinnorna med fantastiska förmågor. Det leder till slut att Diana blir Wonder Woman och sedan en av Justice League of Americas grundare. Bland hennes förmågor har hon bland annat ett gyllene lasso som gör det omöjligt för hennes ”offer” att ljuga för henne.

Föregående

Uniswap Kurs: När är den bästa tiden att köpa UNI?

5 saker du behöver ha i din trädgård!

Nästa

Lämna en kommentar