De bästa komedierna från 2021-2022!

| |

Få saker är så underhållande som att kolla på en riktigt bra komedifilm. Oavsett om det är på bio eller hemma i soffan efter en lång arbetsvecka så känns det bra att få avsluta med några ordentliga asgarv. Det finns en hel del gamla klassiker som fortfarande håller måttet men ibland är det rikigt trevligt att få lägga vantarna på en alldeles ny och för en själv helt osedd komedi med många överraskande skratt.

Om du precis som många andra ibland har problem med att välja vad du ska titta på när du väl ligger i TV-soffan så har vi samlat en lista med rykande färska komedier, några så pass färska att de inte visas från just TV-soffan. Vi går därför i den här listan igenom ett gäng komedifilmer från IMDbs topplista med komedifilmer från 2021-2022!

6. The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) – 7,7/10 i IMDb betyg

Nicolas Cage gestaltar i denna action-packade komedifilm rollfiguren Nick Cage som är en slags avbild av honom själv och hans historiska karaktärer genom karriären. Han spelar i filmen tillsammans med Pedro Pascal och Tiffany Haddish under denna fartfyllda och underhållande action-, drama- och komedifilm på 1 timme och 47 minuter. Filmen är regisserad och skriven a Tom Gormican och Kevin Etten.

5. Operation Fortune: Ruses de guerre (2021) – 7,7/10 i IMDb betyg

I mästerregissören Guy Ritchies senaste film ser vi namn som Eddie Marsan, Jason Statham och Aubery Plaza. Under 1 timme och 54 minuter underhller de oss med historien om specialagent Orson Fortune som genom ett operativt team rekryterar en av Hollywoods största filmstjärnor för att hjälpa dem med ett uppdrag undercover. Samtidigt hotar försäljningen av ett nytt dödligt supervapen att störa hela världsordningen.

4. Verdens verste menneske (2021) – 7,9/10 i IMDb betyg

Denna norska romantiska dramakomedi på 128 minuter handlar om Julie, en ung kvinna som navigerar genom farofyllda vatten mellan hamnar som kärleksliv och en karriärväg vilket också ger henne en realistisk bild av vem hon faktiskt är. Filmen är regisserad av den norske regissören Joachim Trier som också skrivit filmen tillsammans med Eskil Vogt. Som huvudrollsinnehavare ser vi Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie och Herbert Nordrum.

3. CODA (2021) – 8/10 i IMDb betyg

CODA är en akronym för Child of Deaf Adults vilket också är vad denna nästan två timmar långa film handlar om. Den unga tjejen Ruby är den enda i sin familj som är hörande och när hennes familjs fiskeföretag hotas av konkurs tvingas Ruby själv att följa sin egen dröm om musikutbildning på Berklee College of Music och rädslan över att överge sina föräldrar. Regi står Sian Heder som också skrivit filmen tillsammans med Victoria Bedos och Stanislas Carré de Malberg för. I rollerna som Ruby och hennes hörselskadade föräldrar ser vi Emilia Jones, Marlee Matlin och Troy Kotsur.

2. Peace by Chocolate (2022) – 8,4/10 i IMDb betyg

I den här galna kommedin som handlar om en bombning av en chokladfabrik söker sig en ung charmig syrisk flykting till en småstad där han försöker rota sig. Han våndas mellan att följa sin egen dröm eller att följa familjetradiionen. Filmen som är en 1 timme och 36 minuter lång är regisserad av Jonathan Keijser och skriven av Jonathan Keijser samt Abdul Malik. Huvudrollerna står Hatem Ali, Ayham Abou Ammar och Yara Sabri för.

1. Everything Everywhere All at Once (2022) – 8,8/10 i IMDb betyg

Denna 139 minuter långa action-, drama- och komedifilm handlar om en åldrande kinesisk invandrare som blir del av ett galet äventur där hon ensam kan rädda världen genom att ufroska andra universum och alternativa liv hon hade kunnat leva. Filmen är regisserade och skriven av Dan Kwan och Daniel Scheinert. I huvurollerna ser vi Michelle Yeoh, Stehpanie Hsu och Ke Huy Quan.

Föregående

Betydelsen av spellicens på online casino

De 7 bästa superhjältarna

Nästa

Lämna en kommentar