De 10 mest lyssnade sommarpratarna 2020

| | ,

”Personliga berättelser som definerar vår tid” beskriver Sveriges Radio sitt program Sommar & Vinter i P1. Ett urval av personer berättar om sig och sitt liv och upplevelser. Programmet har sänts sedan 1959 och Sommar i P1 är ett otroligt populärt inslag i svenskarnas sommar. Serien startar midsommardagen och slutar i mitten på Augusti.

Gry Forsell

Programledare. Känd från både tv och radio. Tidigare programledare på Sveriges Televisons ungdomredaktion men arbetar nu som radiopratare på MixMegapol. Har synts i Körslaget, Grammisgalan och Sommarkrysset som sänds live från Gröna Lund.

Therese Lindgren

Influencer, videobloggare och författare med egen Youtube kanal som utsågs till årets Youtuber 2015. Engagerad i psykiskohälsa och djurrättsfrågor. Mensa medlem.

Linda ”Miss Li” Karlsson

Popsångerska och pianist, spelar en typ av pianopop som bygger på en blandning av flera olika musikstilar såsom blues-, jazz-, kabaré- och folkmusik. Under 2012 medverkade Miss Li i tredje säsongen av TV-programmet Så mycket bättre. Har utsetts till Årets hållbara artist på Grammisgala. Pratar om hennes uppväxt i arbetarklass och hur det ger henne kraft att jobba hårt.

Anders Borg

Tidigare finansminister(6710 2006- 3/10 2014)- Studerat filosofim ekonomisk historia och statskunskap. Arbetat som rådbigare och talskrivare för Carl Bildt. Behandlar i sitt sommarprat världsläget med Corona, politik, kriser och sitt liv som nygift med Dominika Peczynski.

Björn Natthiko Lindeblad

En mångsysslande civilekonom, föreläsare och fd.buddhistmunk med intresse för meditation och buddism berättar hur han hoppade av sinchefskarriär, sökte sig ett kloster i Thaniand och levde som buddhistmunk i 16 år. Om att leva med den obotliga sjukdomen ALS, döden och hur samtal om den kan göra oss mer levande.

Anders Tegnell

Infektionsläkare och stadsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten. Har uppmärksammats internationellt för den svenska modellen för begränsning av smittspridning av Corona som bygger på rekommendationer och eget ansvar.

Micael Bydén

Sveriges överbefälhavare sedan fem år och ansvarig för landets säkerhet. Om det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde och om icke dömande ledarskap.

Greta Thunberg

Klimataktivist som uppmärksammades när hon 2018 regelbundent satt utanför Sveriges riksdag i en Skolstrejk för klimatet. Gretas sommarprogram spelades även in på engelska för att sändas i brittiska BBC. Hon har deltagit i World Economic Forum och flera internationella klimatkonferenser. Till FN’s klimattoppmöte seglade hon över Atlanten för att slippa flyga.

Photo by Eric Nopanen on Unsplash

Föregående

När ska man flagga? Vilka dagar är flaggdagar?

Vilket namn var det..? Hitta rätt i svenska bokstaveringsalfabetet.

Nästa

Lämna en kommentar