6 av världens värsta seriemördare

| |

Världen har tyvärr fått lära känna många seriemördare. På grund av deras grymma handlingar och medieexponering har vissa av dem nått status som kändisar i populärkulturen.

Seriemördare som Jack the Ripper och Ted Bundy är kända över hela världen. En del av dem söker offentlig ryktbarhet, engagerar sig i folkmassorna och skapar aktivt sin offentliga bild. Här har vi tagit fram en lista med världens mest ökända seriemördare.

Ted Bundy

Ted Bundy var en amerikansk seriemördare som kidnappade, våldtog och mördade ett antal kvinnor och flickor i mitten och slutet av 1970-talet. Han erkände till slut sina brott och dömdes till döden i elektriska stolen. Senare inspirerade livet för en av det sena 1900-talets mest ökända brottslingar ett antal böcker och filmer.

Richard Ramirez

Den amerikanska seriemördaren, våldtäktsmannen och inbrottstjuven Richard Ramirez terroriserade Kaliforniens befolkning, främst Los Angeles, mellan 1984 och 1985 innan han slutligen greps av polisen. Den brutala brottslingen, även känd som Night Stalker, befanns slutligen skyldig till 43 åtalspunkter, däribland 13 mord, och dömdes till döden.

Jeffrey Dahmer

Ingen lista över de mest galna seriemördarna skulle vara komplett utan Jeffrey Dahmer.

Dahmer, känd som kannibalen från Milwaukee, dömdes slutligen för att ha mördat 17 unga män under en 14-årsperiod. Men Dahmer mördade inte bara dem. Han våldtog, styckade och åt ibland även sina offer.

John Wayne Gacy

John Wayne Gacy, känd som Killer Clown, klädde ut sig till Clownen Pogo vid evenemang i närheten av sitt hem i Cook County, Illinois. Mellan åren 1972 och 1978 var Gacy ansvarig för mordet på minst 33 unga pojkar, som han begravde i väggarna och källaren i sitt hem.

Jack The Ripper

Jack the Ripper är ett namn som alla känner till, men ingen kan vara säker på hans verkliga identitet. Vem han (eller hon) än var så var Jack the Ripper definitivt en galen mördare.

År 1888 terroriserade Jack the Ripper stadsdelen Whitechapel i London genom att skära halsen och buken av minst fem prostituerade och lämna dem att dö. Ibland tog han till och med bort kvinnans livmoder och tog den som ett slags pris.

Alexander Pichushkin

Han var också känd som ”Chessboard Killer” och ”Bitsa Park Maniac”. Hans måltavlor var hemlösa män som han lockade till sitt hus med vodka. Han tros ha dödat 49 personer, de flesta av dem med upprepade hammarslag mot huvudet och satt sedan in en vodkaflaska i det öppna skallsåret. Det framkom att han ville komplettera antalet rutor på ett schackbräde och döda 64 personer.

Föregående

Kända svenska programledare

Världens största blommor

Nästa

Lämna en kommentar