Bästa 50-års present upplevelse!

| | ,

När man fyller 50 vill man firas ordentligt. Istället för presenter kan en upplevelse vara en roligare gåva, som man dessutom kan minnas länge. Vad finns det för olika upplevelser som är perfekta för 50-åringen och hur kan ni fira storslaget? Vi listar de 5 bästa 50 års present upplevelserna!

5. Glamping med all-inclusive

Glamping med all-inclusive

Vill ni komma ifrån storstaden och uppleva att bo mitt i vildmarken, men ha bekvämligheter och bra service nära kan en glamping-upplevelse vara perfekt att fira 50-åringen med. På Vristulvens Glamping i Mariestad kan ni ta del av det bästa från båda världarna. Under två hela dagar får födelsedagsbäraren tillsammans med valfri person ta del av spännande aktiviteter, avkopplande turer, naturupplevelser och god mat i en mysig miljö.

Ni får bo i safaritält precis vid vattnet med hotellstandard som är inredda i vildmarkstema och en eldstad där ni kan tillaga er mat över öppen eld. Aktiviteter ni kan ha för er under vistelsen är cykling, paddling, vandring eller avnjuta ett vildmarksspa.

4. Helikoptertur

Har du drömt om att uppleva Stockholm från ovan? Då kan en helikoptertur över huvudstaden vara en passande gåva till en 50-åring. Med denna upplevelse får du en guidad helikpotertur från ovan där du ser Stockholms alla sevärdheter på ett annorlunda sätt. Under din tur får du se allt ifrån Djurgården, Riddarfjärden och Stockholms skärgård. 

Oavsett om du är turist eller boende i staden så är detta definitivt en upplevelse ni kommer minnas länge. Glöm inte att föreviga er vistelse högt upp i luften genom att ha kameran med i högsta hugg.

3. SPA-upplevelse

För de som behöver en paus ifrån vardagens bestyr så kan en avkopplande SPA-upplevelse vara den enda gåva man längtar efter. Med en duobehandling lyx kan du lyxa till vardagen och gå på spa-behandling i en lugnande miljö. Med en duobehnaling får ni ta del av en djuprengörande ansiktsbehandling med ansiktsmassage.

Även vanlig massage för kroppen är en del av behandlingen där ni kan kombinera varma lavastenar för en avkopplande och lugnande behandling.

2. Champagneprovning

Champagneprovning

Champagneprovning är en populär upplevelse där man kombinerar olika ostar och choklad med bubblande champagne. Under er provning får ni lära er mer om champagnes historia, olika typer och hur man kan kombinera drycken med både salta och söta tillbehör. På en champagneprovning får ni sitta i ett mysigt källarvalv i Gamla stan i Stockholm där en diplomerad sommelier går igenom champagnes karaktär och smak.

Under 2 timmar går ni igenom fem olika champagner med spännande tillbehör och hur de har tillverkats. Vare sig du har tidigare vetskap och erfarenhet av champagne är detta en givande present som alla champagneälskande 50-åringar kommer uppskatta.

1. Bestiga Kebnekaise

Ska du ge en 50-årspresent till en adrenalinsökande person kan en upplevelse att bestiga Kebnekaise vara en oöverträfflig present att ge. Detta är en naturupplevelse utöver det vanliga där ni under tre dagar får ta del av Sveriges kanske vackraste fjällmiljöer och en utmanande vandring upp till toppen.

Ni övernattar i tält och får en grundutbildning i vildmarksmiljö innan ni beger er vidare till sydtoppen av berget där utsikten är slående. Under era dagar i naturen får ni även ta del av lärorika föreläsningar och aktiviteter tillsammans med certifierade fjällguider. Att bestiga Kebnekaise är kanske en present som inte passar alla, men för den 50-årige friluftsmänniskan kan denna gåva vara en absolut dröm.

Föregående

Möblers betydelse i hemmet och användningen av akustiska paneler för att skapa lugn och ro

5 bilmodeller som funnits längst! 

Nästa

Lämna en kommentar