5 bästa temana för hemmafesten

| |

Nu när pandemin äntligen har närmat sig sitt slut och man kan träffas igen så är det dags att göra det på ett storslaget sätt. Vad känns då mer festligt än att ha en tema-belagd hemmafest?

Vare sig inbjudningarna går till kollegorna, kusinerna, eller de vanliga kompisarna så är temafest en perfekt isbrytare för nya sociala konstellationer och över lag bara en kul kvälls-aktivitet. Nedan listar vi fem riktigt bra, lättgjorda, och universella teman som alla lätt kan hänga med på.

1. Sport och betting

Kanske det enklaste temat utav dem alla är en fest med sporttema. De allra flesta har idrottskläder hemma, och om inte så är det enkelt att låna en gammal halsduk eller jersey-tröja någonstans. Dessutom är maten enkel – när det är sport ska det vara lättplockat, kanske till och med så enkelt som varm korv och chips.

Kvällen kan sedan göras ännu mer spännande med lite intern vadslagning, eller om det är en riktig match på kvällen kan man hitta bettingsidor att lägga några roliga bets på tillsammans. Upplevelsen gör att matchen blir ännu mer spännande, och ni har ett extra samtalsämne.

2. Internationellt

Det är dags att plocka fram Mr WorldWide a.k.a. Pitbulls gamla klassiker när det är dags för internationellt tema. En fest med internationellt tema är kul, lärorikt, och kan göras på hundra olika sätt. En rolig grej att göra ihop är om alla väljer ett land eller världsdel som man representerar och gör varsin liten rätt eller drink för att representera den regionen.

En sådan här fest kan läggas på vilken nivå man vill: en amerikansk brunch, en mysig brittisk afternoon tea, en fransk fin-middag med ”La vie en rose” i bakgrunden, eller en medelhavsmiddag – möjligheterna är oändliga!

3. Film och TV

Ännu större fokus på utstyrsel och utstyrsel kan läggas när det gäller ett filmtema på festen. Även här finns det mängder med möjligheter. Man kan specialisera sig på en genre, en viss filmserie, eller spela helt fritt. Det kan även finnas regler kring om man måste förhålla sig till sin karaktär natten igenom, eller om det ska bli röstning om bästa utklädnad.

Ett mer glamoröst filmfest-alternativ är ju att skapa en alldeles egen filmgala. Dra fram en improviserad röd matta, och antingen recensera filmer från årets faktiska filmgalor, personliga favoriter, eller kanske utmana varandra till att göra hem-producerade kortfilmer.

4. Decennium

Temat är ”oldies, but goldies”. Gör en gemensam flashback till ett favorit-årtionde, vare sig det är de neonklädda 80-talet eller de låg-midjade tidiga 2000-talet. Spotify kan erbjuda perfekta årtalsspellistor, färdiggjorda och redo att användas, medan ni dansar loss tills solen går upp. 

Här är det ganska fritt med mat, men man kan såklart bjuda på årtalets klassiker. Men störst fokus bör ändå läggas på musik och på klädstil där man återfinner de fantastiska trenderna man helst vill glömma, och skratta tillsammans.

5. Celebriteter

Snarlikt till film- och tv-temat så kan man även ha ett celebritet-inspirerat party. Detta kan bestå av ren utklädnad utav alla, eller vara nischat mot en speciell genre inom film, musik, eller kanske TikTok.  Detta kan vara speciellt roligt om ni i gänget har en gemensam favorit-artist och att alla klär upp sig som en version utav celebriteten i fråga.

Till exempel, temat kanske är ABBA/Mamma Mia. Under kvällen finns en medley av ABBA-låtar, en karaoke stund eller ett quiz – och alla måste klä sig som någon utav karaktärerna ur någon specifik scen ur musikalen.

Föregående

Sveriges brantaste skidbackar

5 bästa tipsen som gör fiskeäventyret enklare

Nästa

Lämna en kommentar