7 bästa sätten att rengöra grillgaller – Kom ihåg till sommaren.

| |

7 Bästa sätten att rengöra grillgaller – Ingen sommar utan reagge sjunger Markoolio, men jag vill nog säga ingen sommar utan grillning. Förrätt, huvudrätt och efterrätt, allt går att tillaga på grillen. Med frekvent använding och mycket att grilla, så vet även den mest oerfarna grillmästen vilket besvär det är att få rent gallret. Så vad kan man göra? Prova tipsen nedan.

7. Gräsmattan

När kvällen sittning är klar och det är dags att städa undan, lägg det avsvalnade grillgallret i gräset. Låt natten och morgonens dagg luckra upp gårdagen och skrapa rent gallret morgon efter.

6. Lök

Dela en lök och gnid löken mot det varma grillgallret. Det man inte vinner på renlighet får man istället mild löksmak på allt som grillas.

5. Vinäger

Spraya vinäger på galleret när allt är färdig grillat. Rengör nästa dag.

4. Såpa

Slå två flugor i en smäll och regör ugnen samtidgt som grillgallet. Smörj in grillgallret med såpa och sätt in det i ugnen. När ungen blivit varm, stäng av den och låt svalna. Diska av både galler och ugn.

3. Skrapa

Istället för att städa gallret efter grillning, börja med regnöring. Se till att grillen är riktigt varmt och bränn av gallret och all smuts. När allt är bränt, skrubba och skrapa bort smutsen med en grillborste.

2. Aluminiumfolie och cola

När gallret svalnat, ta en bit aluminumfolie och knöl ihop till boll, doppa bollen i cola och gnid av smutsen från gallret.

1. Såpabad

Lägg grillgallret i en plåt, balja eller sopsäck beroende på hur stort galler du behöver rengöra. Fyll med varmt vatten och såpa. Låt gallret ligga och ”dra” i några timmar. Skölj därefter av och skrubba om det behövs.

Photo by Philipp Kämmerer on Unsplash

Föregående

Topp 7 julsånger

10 aktierna med högst direktavkastning just nu.

Nästa

Lämna en kommentar