Världens största kvinnliga komiker

| |

Pratar man om komiker är det främst manliga komiker som nämns vilket är lite trist eftersom det finns flera fantastiska kvinnliga komiker. Förr i tiden hade kvinnor främst komediroller som innebar att de var tvungna att framställa sig som ”en dum blondin”, eller vara den som ramlar över sina egna fötter. Som tur är har detta utvecklats en hel del, idag finns det kvinnliga komiker som verkligen tagit världen med storm. Både skådespelerskor och stå upp-komiker. Här nedan kommer några av de största kvinnliga komikerna.

Chelsea Peretti

5. Chelsea Peretti

Chelsea Peretti är en amerikansk komiker som för de flesta, är mest känd för sin roll i TV-serien Brooklyn Nine-Nine. Vad många inte känner till är att hon även är en fantastisk stå upp-komiker. Hon pratar då gärna om komedivärldens könsroller, småprat och en rad med blandade ämnen som får en att skratta.

Världens största kvinnliga komiker - Sarah Silverman

4. Sarah Silverman

Sarah Silverman uppmärksammades först när hon deltog i SNL på mitten av 1990-talet. Hon har sedan dess fått roller i blandade filmer, TV-serier och spelat in egna Comedy Specials. Vad som får henne att sticka ut i mängden är att hon klarar av att blanda djupa ämnen med de mest fåniga, kort sagt får hon publiken att skratta åt ”Knock-knock”-skämt.

Världens största kvinnliga komiker - Ellen DeGeneres

3. Ellen DeGeneres

Vem har inte hört talas om Ellen? Ellen är idag mest känd för sin pratshow där hon bland annat intervjuar de största kändisarna och vanliga personer som lyckats fånga hennes uppmärksamhet. Men Ellen började sin karriär som stå upp-komiker. Hennes skämt omvandlades sedan till TV-serien ”Ellen”, vilket går att beskriva som en situationskomedi. DeGeneres är en av komikerna som klarar av att vara rolig utan att ta det för långt, hon undviker att svära och att vara allt för vulgär, vilket gör att det är många som gärna väljer henne framför de komiker som använder sig av mycket svärord och komedi som endast handlar om sex.

Världens största kvinnliga komiker - Wanda Sykes

2. Wanda Sykes

Wanda Sykes är ytterligare en välkänd kvinnlig komiker som vi ansåg var värd en plats på den här listan. Förutom komiker är hon även en känd skådespelerska, manusförfattare och filmproducent. Hon har haft flera roller i en rad med filmer samt spelade Barb i TV-serien Christine tillsammans med Julia Louis-Dreyfus, en annan amerikansk komiker. Hon har spelat in fler Comedy Specials och har bland annat vunnit ett antal Emmys. År 2004 tog hon dessutom en plats på listan över de 25 roligaste personerna i USA som skapades av Entertainment Weekly.

Världens största kvinnliga komiker - Amy Schumer

1. Amy Schumer

Amy Schumer anses vara en av de mest framgångsrika kvinnliga komikerna idag. Hon har sysslat med musikaler och teater ända sedan hon var barn. Men hennes stå upp-komedi startade på riktigt år 2004 med ett uppträdande på Gotham Comedy Club i New York. Sedan dess har hennes karriär gått väldigt upp och ner, hon har bland annat blivit anklagad för att stulit flera skämt. Men trots alla motgångar är det fortfarande väldigt många som anser att Schumer är en av de roligaste kvinnliga komikerna som finns idag.

Föregående

Världens största hårdrocksband

Världens största hotell

Nästa

Lämna en kommentar