Världens 6 största städer

| | ,

Världens 6 största städer är fördelade över flera av världens kontinenter. På listan finns städer från Asien, Nordamerika och Sydamerika. Städerna har varje lands unika prägel där dess historia är framträdande. Något annat som är fascinerande är att städerna även speglar landets rikedom. Här finns städer som andas lyx och flärd men även stora städer med miljontals invånare som fortfarande har en bristfällig infrastruktur.

6. Mexico City

Världens 6 största städer - Mexico city
Vy över Mexico City

Av Mexicos cirka 127,8 miljoner invånare bor cirka 21,6 miljoner av de i landets huvudstad, Mexico City. Staden har länge varit känd för främst den våldsamma och laglösa kriminalitet som har härjat på stadens gator. Numera har landet fått bukt med den värsta kriminaliteten och har därför börjat bli ett populärt turistmål. Som i de flesta storstäder finns här ett rikt nöjesliv att ta del av, bland annat cirka 40.000 olika restauranger.

5. São Paulo

Världens 6 största städer - São Paulo

Trots att São Paulo inte är Brasiliens huvudstad så är det ändå landets största stad. Här bor 21,8 miljoner invånare med olika nationaliteter. Staden har ett eget nätverk av flera mindre städer som tillsammans utgör São Paulo. Staden är även den rikaste i landet och står för den största delen av Brasiliens industri. Här kan man roa sig med ett stort och brett utbud av museum, nöjesfält, restauranger och teatrar.

4. Mumbai

Mumbai

I och med att Indien är världens mest befolkade land så är det inte konstigt att vi hittar minst en indisk stad på listan. 25 miljoner av landets invånare bor i staden Mumbai. Det finns ingenting som tyder på att stadens popularitet kommer att minska framöver, tvärtom. Ju fler jobbmöjligheter som tillkommer och ju mer modernt som samhället i Mumbai blir kommer fler att välja att bosätta sig i staden. Det är dessutom fortfarande billigt att leva och bo i staden vilket såklart bidrar till dess popularitet.

3. Shanghai

Shanghai

Med sina många skyskrapor, ett gigantiskt utbud av restauranger och ett nöjesliv som aldrig sover jämförs ofta Shanghai med New York. För den som gillar shopping finns även världens längsta shoppinggata här. I den kinesiska staden kan man njuta av allt det moderna samtidigt som det finns en hel del historia bevarat. Shanghai är hem åt fler än 26,3 miljoner människor.

2. Delhi

Delhi

Ännu en indisk stad kniper en plats på listan över världens 6 största städer. På plats nummer två hamnar Delhi. Trots sitt stora antal av invånare är det relativt låg standard i samhället, även om New Delhi är betydligt bättre än Old Delhi, vilket visar sig på dels infrastrukturen och stadens smutsiga gator. Staden har länge varit den som har haft snabbast tillväxt och just nu är antalet invånare uppe på över 29,4 miljoner.

1. Världens största stad: Tokyo

Tokyo

Toppar listan gör den japanska huvudstaden Tokyo med dryga 38 miljoner invånare utan någon vidare konkurrens. Den exakta siffran beror till viss del på hur man räknar då intilliggande städer som Yokohoma och Kawasaki ofta räknas med i antalet invånare. Även om dessa städer inte hade räknats med så hade Tokyo fortfarande tveklöst varit världens största stad sett till befolkningsmängd.

Föregående

Världens dyraste bilar – Listan på de riktigt lyxiga bilarna!

Världens dyraste kaffe – bönorna för dig med stor plånbok!

Nästa