Världens 5 mest avlägsna platser! 

| |

Vill du uppleva några av världens mest avlägsna platser? Det har aldrig varit lättare att resa än idag, men trots detta finns det ett flertal platser i världen som ligger långt borta från praktiskt taget allt. Vi listar världens 5 mest avlägsna platser för de som vill uppleva ett riktigt äventyr! 

5. Kerguelenöarna 

Kerguelenöarna är ett franskt territorium som ligger mitt i Indiska oceanen med endast 130 invånare. Närmaste granne ligger 450 kilometer bort och är en obebodd ö. För att hitta närmaste bebodda ön behöver du resa hela 330 mil, som är Madagaskar. Ögruppen saknar helt flygplats och hit kommer du endast fram med fartyg som har avgångar en gång var tredje månad.  

För att komma hit behöver du först flyga till Madagaskar och sedan ta båtvägen från ön Reunion som tar cirka sex hela dagar. På Kerguelenöarna bor djur som sälar och pingviner och en och en annan fransk forskare gör studier från ögruppen under vissa perioder. 

4. Påskön 

Påskön är en relativt känd ö, men visste du att det är en otroligt avlägsen ö? Påskön eller Rapa Nui ligger i södra stilla havet och tillhör Chile. Öns närmaste granne är Pitcairnöarna som ligger 2075 kilometer bort och närmaste fastland är Chile som ligger 3512 kilometer bort.  

Påskön har cirka 4400 invånare där hälften är chilenare och hälften polynesier. Själva ön är formad likt en trekant och är en vulkanö med de kända moai stenstatyerna som i antalet är fler än 1000. 

3. Grise Fiord 

Grise Fiord är ett litet samhälle med endast 130 invånare på den södra udden av Ellesmereön i norra Kanada. Just Grise Fiord är den största av tre bosättningar och och ligger 1160 kilometer norr om den norra polocirkeln. Namnet på samhället gavs av en norrman vid namn Otto Sverdrup på 1900-talet under en expedition. Namnet Grisefjorden på norska gavs av Otto då han tyckt att valrossarna i området lät som grisar.  

Under den varmaste månaden i juli kommer temperaturer inte upp över mer än fem grader och vintrarna har normalt sett en temperatur på minus 30 grader.   

2. Tristan Da Cunha 

Tristan Da Cunha får en andraplats på vår lista av de mest avlägsna platserna i världen och är en brittisk ögrupp i södra Atlanten, cirka 2800 kilometer väster om Kapstaden. Huvudön har 265 invånare och sedan har ögruppen ett flertal obebodda öar omkring. 

Då ön är väldigt isolerad, finns endast åtta efternamn representerade på ön. Religionen är kristendomen och undervisningen på ön är endast grundläggande där barnen lämnar skolan efter 15-års åldern. 

1. Pitcairnöarna  

Etta på vår lista över de mest avlägsna platserna i världen går till Pitcairnöarna i Polynesien. Pitcairnöarna är en brittisk kronkoloni i Polynesien i södra stilla havet och är en plats där det finns ont om bofast befolkning.  

Ögruppen har endast 49 invånare och saknar helt flygplats. Det enda sättet du kan ta dig hit är är via ett fartyg som endast lägger till hamn en gång på tre månader. För att ta sig till ögruppen kan man flyga till Tahiti via Los Angeles och sedan till ön Mangareva. Väl på ön avgår båten till ögruppen, men här får du räkna med en båtresa på 32 timmar.  

Föregående

De 5 mest besökta länderna i Europa! 

Topp tio mest besökta städerna i världen

Nästa

Lämna en kommentar