De 5 mest besökta länderna i Europa! 

| |

Att resa har aldrig varit lika lätt som det är idag. Resor till Europa ligger i topp både hos Européer och för andra resenärer världen över, men det finns några länder i Europa som är mer populära än andra. Vi listar de 5 mest besökta länderna i Europa och hur många som besöker dem årligen! 

5. Österrike, 23 012 000 besökare 

Österrike hamnar på en femteplats på listan över de 5 mest besökta länderna i Europa. Detta kan ses som något överraskande, men under skidsäsongen är det de allra flesta turister som besöker landet för att åka nedför någon av landets fascinerande skidbackar. Förutom Alperna och skidåkning lockas många turister till den årliga musikfestivalen i Salzburg.  

Dessutom är Wien en stad där många chokladälskare samlas för att smaka på riktig österrikisk choklad på någon av stadens alla chokladfabriker.  

4. Tyskland, 28 374 000 besökare 

På fjärde plats har vi Tyskland med sina 28 374 000 besökare årligen. För de som älskar klassisk musik är Tyskland ett mecka där du har ett flertal musikfestivaler årligen som får turister att välja att besöka landet. Förutom musik har Tyskland en intressant historia med Berlinmuren i spetsen samt sina många och nya klubbar i staden.  

Tyskland är även ett ledande land när det kommer till fantastiska julmarknader som årligen får julentusiaster världen över att ta del av tomtemys och gluhwein.  

3. Italien, 46 119 000 besökare 

Italien är ett självklart namn på listan över de mest besökta länderna i Europa med sin blandning av konst, historia, romantik och vin. Du kan känna kulturen och maten vart i landet du än väljer att resa, och flest resor går till Rom och en titt på Colosseum och Vatikanstaten. 

Förutom storstäder är populära platser i Italien Florens, Toscana, Amalfikusten och Sicilien. 

2. Spanien, 56 694 000 besökare 

Spanien kniper en andraplats på listan över de mest besökta länderna i Europa och vi kan verkligen förstå varför. Storstäder som Barcelona och Madrid ger en försmak på den spanska kulturen, maten och arkitekturen medan kuststäderna och vinregionerna ger en blandning av sol, bad och god dryck.  

Spanien är känt för sina vackra kateraler, museer och kyrkor och för partysugna kan du alltid åka ut till de små, spanska öarna för en perfekt solsemester.   

1. Frankrike, 81 411 000 besökare 

Frankrike är det land i Europa där flest turister väljer att spendera sin semester på och det av ett flertal olika anledningar. Paris är den stora turiststaden där många vill uppleva Eifeltornet och Louvren på nära håll, samt vandra runt i de pittoreska och romantiska kvarteren runt om i staden.  

Förutom Paris väljer turister Frankrike som reseort på grund av skidåkningen i Alperna och solsemester på den Franska Rivieran passar dem som vill uppleva den lyxiga sidan av landet.  

Föregående

Världens 5 mest odlade druvsorter! 

Världens 5 mest avlägsna platser! 

Nästa

Lämna en kommentar