Världens största hotell

| |

Det största hotellet i världen Abraj Kudai, ligger i Mecka, Saudiarabien. Hotellet sägs ha cirka 10 000 rum och en kvadratmeter på 65 000. Tyvärr är detta ett hotell som de flesta inte kommer ha möjlighet att besöka. Hotellet är främst till för alla muslimer som vallfärdar varje år till Mecka. Men trots att de flesta inte kommer få chansen att besöka detta hotell finns det flera andra runt om i världen som också har en imponerande storlek.

Världens största hotell - Encore at the Wynn

6. Encore at the Wynn

Encore at the Wynn anses vara två av de dyraste byggnaderna i världen. De två tornen, Wynn och Encore, säg ha kostat över 35 miljarder kronor. Detta hotell har över 4700 rum, varav de största har en kvadratmeter på hela 650. Hotellet är femstjärnigt och även restaurangerna i området, samt de spa som finns har också fått ett väldigt högt betyg.

Världens största hotell - Disney's All-Star Resort

5. Disney’s All-Star Resort

Disney’s All-Star Resort består egentligen av tre hotell, de har alla olika teman och ligger i närheten av Disneys nöjespark. Sammanlagt finns det över 5500 rum och enligt besökare känns det inte riktigt som att bo på ett hotell. Det beror främst på att är utspridda i olika byggnader. Det här är ett hotell som ligger perfekt för alla som har bestämt sig för att besöka nöjesparken och vill bo i närheten.

Världens största hotell - First World Hotel

4. First World Hotel

Detta färgglada hotell ligger i Malaysia. Det har över 6100 rum och ligger i ett djungelområde, på en bergstopp. Förutom att hotellet är väldigt vackert väljer de flesta besökare hotellet på grund av den svalare bergsluften. I närheten finns det även flera restauranger, nöjesparker, nattklubbar och kasinon som lockar besökare.

Världens största hotell - MGM Grand

3. MGM Grand

MGM Grand är ett stort och välkänt hotell i Las Vegas, USA. Det har över 6500 rum och har en väldigt unik design. Hotellet ser nämligen ut som ett stort kryss skapat av 30 våningar. Vid besök på detta hotell gäller det att anpassa sig lite, det kommer nämligen ta runt 10 minuter att gå från receptionen till sitt rum. Att gå vidare till parkeringen tar ytterligare 10 minuter. Trots att detta är känt för att vara ett stort och lyxigt hotell, är det även känt för sin enorma arena där det anordnas sportevenemang och andra föreställningar.

Världens största hotell - Izmailovo Beta Hotel

2. Izmailovo Beta Hotel

På andra plats kommer Izmailovo Beta Hotel. Detta hotell ligger i en förort i Moskva, Ryssland. Det har 7500 rum och förorten är känt för att bland annat vara sommarstället för tsaren under flera hundratals år. Det ligger också vid en liten sjö där Peter den store lärde sig att segla. Sjön är synlig från de flesta rummen.

Världens största hotell - The Venetian

1. Världens största hotell: The Venetian/Palazzo

Det här är ett riktigt lyxhotell som ligger i Las Vegas, USA. Hotellet består av flera byggnader under olika namn, men de drivs alla av samma företag vilket gör att det går att se som ett enda stort hotell. The Palazzo och The Venetian har över 8000 rum och The Palazzo ligger på hela 35 600 kvadratmeter vilket innebär att det är en av de största byggnaderna i världen.

Föregående

Världens största kvinnliga komiker

Världens största fåglar

Nästa

Lämna en kommentar