Världens rikaste människor

| |

Antalet miljardärer i världen idag anses ligga på cirka 2750 personer, i alla fall enligt Forbes. Men vem är egentligen den rikaste människan? Än en gång är det Amazon-grundaren som för fjärde året i rad utsågs till den rikaste människan av Forbes, som varje år kommer med en lista över de rikaste människorna. Dock är det viktigt att känna till att förmögenheten dessa personer anses ha kanske inte är helt exakta, eftersom det inte är det artigaste att fråga personer hur mycket pengar de har.

7. Warren Buffett

På sjunde plats hamnar Warren Buffett, en amerikansk investerare samt VD i Berkshire Hathaway vilket är ett multinationellt konglomerat. Han äger dessutom 30 % av företaget vilket tros vara den delen som gett honom sin förmögenhet på runt 103 miljarder dollar.

6. Larry Page

På sjätte plats hamnar Larry Page med en förmögenhet på runt 105 miljarder dollar. Page är en av medgrundarna till Google. Han har även varit VD på företaget under ett antal år, först mellan starten år 1998 till 2001 och även mellan åren 2011-2015.

5. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg var en av de som grundade den stora sociala medier-sajten Facebook. Han är fortfarande en av ägarna, idag sägs han äga 28 % av företaget. Zuckerbergs förmögenhet tros ligga runt 112 miljarder dollar. Nettoförmögenheten ökade en hel del under 2020 vilket troligtvis berodde på pandemin och att många vände sig till just sociala medier under den tiden.

4. Bill Gates

Bill Gates är en av grundarna till det enorma datorföretaget Microsoft. Han var även VD i företaget från att det startade år 1975 fram till år 2000. Därefter var han endast med i företagets styrelse fram till 2020. Sedan dess har han endast fortsatt som en typ av rådgivare till Microsoft.

3. Bernard Arnault

Bernard Arnault hamnar på tredje plats över de rikaste människorna med en förmögenhet på cirka 151 miljarder dollar. Han är VD för LVHM Moët Hennessy vilket är ett holdingbolag. Några av de mer kända underbolagen till LVHM Moët Hennessy är bland annat Dior, Louis Vuitton och Givenchy. Arnault anses vara den allra rikaste personen inom modebranschen.

2. Elon Musk

På andra plats över de rikaste människorna i världen finner vi Elon Musk. Han är bland annat känd för att vara en av grundarna till Paypal. Senare kom han även till att SpaceX. Idag är han VD för både SpaceX samt Tesla Motors. Musk tog sig in på Forbes lista redan år 2012 men det dröjde till år 2020 innan han tog sig in på topp 10 över de rikaste. I början av 2021 lyckades han dessutom ta sig in på första plats under en kort period. Men övertogs igen av Jeff Bezos.

1. Jeff Bezos

Enligt Forbes är Jeff Bezos världens rikaste människa. År 2021 är det fjärde året som han tog första plats på listan. Bezos föddes år 1964 i New Mexiko. Han är VD och grundare för det enorma e-handelsbolaget Amazon. Företaget grundades år 1994 och det dröjde endast tre år innan Bezos blev dollarmiljardär. Han anses idag ha en förmögenhet på över 190 miljarder dollar.

Föregående

Världens bästa galoppbanor

De bästa anledningarna till att välja ett nytt casino

Nästa

Lämna en kommentar