Världens dyraste klockor

| |

Världens dyraste klockor – Alla som bär klockor visar ett konstnärskap, en teknik och ett hantverk som är invecklat. Det finns idag en lång lista med klockdesigners, vissa är mer kända än andra. Men det finns även de som verkligen kostar skjortan.

Men vilka är då de allra dyraste klockorna? Det finns ett flertal som kostar miljontals dollar. Detta är inte klockor som alla personer kan använda, men har man pengarna och möjlighet kan det leda till en väldigt exklusiv accessoar. Här har vi tagit en närmare titt på världens dyraste klockor och kommit fram till vilka de 8 dyraste är.

8. Patek Philippe 5004T

På åttonde plats kommer Patek Philippe 5004T. Den tillhör samlingen av serien 5004, dock är detta en serie som inte tillverkas längre. Det har gjort klockorna i seren ännu mera värdefulla. 5004T är dock en specialutgåva som designades speciellt för auktion. 5004T anses dock ha en lite mer sportig design jämfört med de andra klockorna i serien, men trots detta anses den ändå vara lika majestätisk.

7. Louis Moinet Tourbillon Mars

På sjunde plats kommer en klocka som anses vara den mest exklusiva i en klockkvartett. Den kostar runt 5,5 miljoner dollar, men det är inte priset som gör denna så exklusiv. Louis Moinet Tourbillon Mars innehåller nämligen en del av Mars, alltså planeten, och den här delen beräknas vara över 180 miljoner år gammal.

6. Hublot Big Bang

Det råder verkligen inga tvivel om att Hublot tillverkar klockor i en högre prisklass. Men Big Bang är en lite mer extrem. Denna klocka har 1280 diamanter, alla diamanter är på minst tre karat. Det är en väldigt fin kloka som glittrar och bländar alla med skönheten. Prislappen för denna klocka ligger på 5 miljoner dollar.

5. Patek Philippe Ref. 1518 Stainless Steel

På plats fem i listan kommer Patek Philippe 1518 med ett pris på runt 11 miljoner dollar. Den här klockan anses vara den första i en viss serie som har fyra delar. Den är dessutom , på grund av höljet, en begränsad upplaga. Klockan är dessutom tillverkad av rostfritt stål, vilket är annorlunda från de andra lyxklockorna i Pateks utbud där klockorna är tillverkade av rosaguld eller gult.

4. Jacob & Co. Billionaire Watch

På fjärde plats kommer Jacob & Co. Billionaire Watch som har en prislapp på 18 miljoner dollar. Jämfört med den allra dyraste klockan på listan är denna inte jättedyr, men jämfört med ”vanliga” armbandsur är det en väldigt dyr klocka. Den här klockan är tillverkad med vitt guld, vilket är svårt att se eftersom den är prydd helt och hållet med diamanter.

3. Chopard 201-karats klocka

På tredje plats kommer en lyxig klocka från Chopard. Den har ett väldigt unikt utseende som påminner om ett pråligt och stort smycke, och inte en armbandsklocka. Klockan består av 874 ädelstenar vilket sammanlagt är 201 karat. Klockan har en gul färg, samt tre större ädelstenar som sitter runt själva uret. Klockan har därför en prislapp som ligger på 25 miljoner dollar.

2. Graff Diamonds The Fascination

Graff Diamonds The Fascination är den näst dyraste klockan. Den har ett pris som ligger på hela 40 miljoner dollar. Till skillnad från andra klockor påminner denna mer om ett armband, eller diamantprytt smycke. Uret går dock att ta loss och är möjligt att använda som ring. Mitten av denna klocka har en diamant på över 38 karat och som har en päronform. Klockan har dock totalt just under 153 karat i form av diamanter.

1. Graff Diamonds Hallucination

På första plats kommer ytterligare en klocka från Graff. Den sägs ha sålts för runt 55 miljoner dollar. Den här klockan består av ett armband i platina. Den är även smyckad med färgglada diamanter i 110 karat.

Föregående

5 bästa tipsen som gör fiskeäventyret enklare

De populäraste och bästa casinoslotsen 2022

Nästa

Lämna en kommentar