Uniswap Kurs: När är den bästa tiden att köpa UNI?

| |

Teoretiskt sett är det lätt att göra vinst på Uniswap-handel. Det är bara att köpa mynt när Uniswap-priset är lågt och sälja dem när priset är högt. Skillnaden hör hemma i din ficka. Det är det som är vinsten.

Det är förstås inte så lätt att göra vinst som det låter – särskilt inte i kryptovalutavärlden. Marknadens volatilitet skickar UNI-priset upp och ner, stiger och sjunker dramatiskt utan förvarning och utan att det går att urskilja någon orsak. När du köper Uniswap, kan förra veckans köp på 500 euro vara värt 200 euro i dag – eller 50 euro.

Det är en av anledningarna till att det är så svårt att gå med vinst på spothandel, den investeringsdisciplin där investerare tjänar pengar genom att tajma marknaden.

Spothandlare köper och säljer mynt i enlighet med sina föraningar, teorier och förutsägelser om den snabbt föränderliga Uniswap-växelkursen.

UNI:s värde stiger till rekordhöga nivåer och sjunker till rekordlåga nivåer beroende på den internationella penningmarknadens dynamik, spekulationer om ändringar av statliga regleringar, tweets från miljardärer och kändisar och många andra faktorer.

Det är oerhört svårt att tajma marknaden med tanke på alla dessa faktorer. Det är därför nästan alla dagshandlare förlorar pengar.

Ett specialfall

Uniswap lanserades i november 2018 som ett heltäckande blockchain-baserat finansiellt ekosystem. Uniswap omfattar är en decentraliserad kryptovalutabörs (DEX), ett protokoll för att bygga decentraliserade finansappar (DeFi) och andra applikationer samt en kryptovaluta: Uniswap-mynt, eller UNI.

Inom Uniswap-ekosystemet får investerare avkastning på transaktioner genom att satsa krypto på likviditetspooler. Hundratals eller tusentals kryptoplånböcker, DeFi-appar, Web3-verktyg, DEX-aggregatorer och andra decentraliserade appar har byggts på Uniswap-plattformen.

Uniswap innehåller till och med ett JavaScript-programvaruutvecklingskit som hjälper utvecklare att skapa Web3-appar med hjälp av de beprövade verktyg och metoder som de är bekanta med efter att ha byggt datorprogram och webbappar i många år.

Uniswap implementeras som ett paket med smarta kontrakt och API:er på Ethereum blockchain, som är blockchain-världens mest använda grund för decentraliserade tillämpningar. För att öka prestandan stöder protokollet Ethereum-baserade nivå 2-blockchains, inklusive Polygon, Optimism och Arbitrum.

UNI är styrningstoken i det finansiella ekosystemet Uniswap. UNI-ägarna röstar om nya projekt, fastställer prioriteringar för pågående utveckling och preciserar den långsiktiga visionen för Uniswap-ekosystemet. I takt med att protokollet växer i popularitet ökar UNI-tokenens värde.

Den växande betydelsen av decentraliserade appar för DeFi och Web3-applikationer har gjort Uniswap och UNI attraktiva för investerare.

Investera i Uniswap

Många investerare tror att Uniswap har en ljus framtid på lång sikt. Även när kryptomarknaden går nedåt fortsätter behovet av robusta DeFi appar att växa.

Mot denna långsiktiga trend stiger och faller Uniswap-växelkursen timme för timme, dag för dag, på kort sikt – ibland dramatiskt. Denna volatilitet på marknaden gör Uniswap spothandel svårt. Men den sker inom ramen för en övergripande långsiktig stigande trend.

Detta gäller naturligtvis för många kryptovalutor. Värdena tenderar att stiga och sjunka tillsammans med Bitcoins, men den långsiktiga trenden är uppåtgående.

Lärande från det förflutna

Tänk om du hade köpt Uniswap för en vecka eller en månad sedan? Om du hade köpt UNI för 100 euro, vad skulle du ha haft nu?

Lägg undan dina prislistor. Det finns ingen anledning att spekulera. Kriptomats vad-om-kalkylatorn utför beräkningarna utifrån data som uppdateras dygnet runt. Kalkylatorn kan berätta exakt hur mycket din investering på 100 euro skulle vara värd just nu med hjälp av faktiska historiska prisuppgifter och växelkurser.

Kalkylatorn kan utföra samma beräkningar för alla de över 350 kryptovalutor som säljs på Kriptomat.

Kalkylatorn visar att trots den kortsiktiga volatiliteten har krypto genererat en iögonfallande avkastning för långsiktiga investerare.

Ett bra sätt att dra nytta av långsiktiga uppåtgående trender är att använda Kriptomats funktion återkommande köp som låter dig ställa in ett schema med regelbundna köp på vecko-, tvåveckors- eller månadsbasis. För priset av en daglig kopp Starbucks kan du sakta men säkert bygga upp din kryptoportfölj till stöd för långsiktiga mål som att köpa en bostad, finansiera barnens universitetsutbildning eller leva en bekymmersfri pension.

Slutsatsen

Världen är full av dagshandlare som kan vittna om att det inte är enkelt att förutsäga kortsiktiga höga och låga priser på kryptomarknaden. De faktorer som påverkar Uniswap-växelkursen är för många och oklara för att kunna spåras.

Denna volatilitet har förvisso gjort livet svårt för dagshandlare. Men dess effekter minskar i jämförelse med långsiktiga Uniswap-pristrender. Det finns inget som är ”säkert” inom kryptoinvesteringar, men många lyckliga Uniswap-ägare har lyckats genom att tänka på sina kryptobestånd som en långsiktig investering.

Om Kriptomat

Kriptomat grundades 2018 och revolutionerade kryptovalutavärlden med införandet av den enklaste plattformen i Europa. Kriptomat gör digital finansiering så enkel att alla överallt kan få tillgång till den frihet, rättvisa och uppfyllelse som krypto representerar. Hundratusentals kunder i Europa och i 120 länder världen över litar på Kriptomat när de köper, säljer, byter, tjänar, delar och investerar i krypto.

Föregående

Världens högsta vattenfall

De bästa kvinnliga superhjältarna

Nästa

Lämna en kommentar