Världens rikaste människor

| | ,

Varje år skapas det listor över världens rikaste människor. På denna lista varierar det ofta i vem som ligger på toppen, men namnen på listan är ofta samma som tidigare. Skillnaden är vilken rankning de olika namnen hamnar på. Detta gör det även rätt svårt att veta vem som är den allra rikaste eftersom de personer som ligger på topp ibland går om varandra. Det kan även hänga att det finns rikare människor, men de håller sig lite gömda vilket gör att de sällan räknas med på listorna.

Här har vi dock satt samman en lista över de 6 rikaste människorna i världen. De som tog första och andra plats har gått om varandra ett antal gånger vilket gör att det är väldigt svårt att veta vem av dessa personer som ligger på toppen just idag.

6. Larry Page

På sjätte plats på listan över världens rikaste människor kommer datavetaren som hjälpte till att utveckla och företaget Google, samt sökmotorn med samma namn. Han var VD för företaget från år 1998 till 2001, sedan tog han en paus från detta men blev åter igen VD år 2011 – 2015. Han är nu även VD för Alphabet, Inc vilket är Googles moderbolag.

5. Mark Zuckerberg

På femte plats kommer medgrundaren av Facebook, det stora sociala medieföretaget, Mark Zuckerberg. Han föddes år 1984 och var med att grunda Facebook år 2004. År 2009 blev han utsedd till den allra yngsta ”dollar-miljardären” i världen. Idag äger han 28 procent av Facebook och anses vara den femte rikaste i världen. Det är till stor del tack vare att aktierna för Facebook ökade en hel del i samband med pandemin.

4. Bill Gates

Medgrundaren av Microsoft, Bill Gates, är personen som tagit fjärde plats över de rikaste människorna i världen. Förutom Microsofts medgrundare har han även var VD för företaget från 1975, när det startade, till år 2000. Han fortsatte dock att sitta i styrelsen fram till år 2020. Men trots att han även avgått från styrelsen har han fortfarande en roll som rådgivare.

3. Bernard Arnault

På tredje plats kommer fransmannen Bernard Arnault. Han föddes år 1949 och är Vd för LVHM Moët Hennessy, ett franskt holdingbolag. Detta holdingbolag har dock ett flertal lyxmärken under sig, som Dior, Givenchy och Louis Vuitton. Förutom att han anses vara den tredje rikaste människan i världen är han den allra rikaste personen inom modebranschen. De två personer som tagit första och andra plats är nämligen techmiljardärer.

2. Elon Musk

Den näst rikaste människan i världen är Elon Musk. Han är bland annat grundaren till företagen Testla, Inc och till rymdfartföretaget SpaceX. Han föddes i Sydafrika år 1971 men flyttade till Kanada som 17-åring. Det var år 2012 som han för första gången kom med på listan från Forbes över de rikaste människorna. Men det var först år 2020 som han hade tagit sig till toppen av listan. Under 2021 har han dessutom tagit över första plats från Jeff Bezos. Det är lite oklart vem av dessa som håller första platsen eftersom det ser ut att ändras då och då.

1. Jeff Bezos

På första plats på listan över världens rikaste människor kommer den amerikanska internetentreprenören Jeff Bezos. Han är kanske som mest känd för att vara grundaren av Amazon.com. Bezos föddes år 1964 i Albuquerque och började tidigt visa ett stort intresse för datorer och teknik. Efter att han tog examen i elektroteknik och datavetenskap år 1986 från Princeton University började han jobba på Wall Street. Vid 34-års ålder bestämde han sig för att starta ett eget företag vilket kom till att bli Amazon. Jeff Bezos har blivit nedskickad till andra plats av Elon Musk, men som det ser ut i nuläget har han ännu igen tagit topplacering.

Föregående

Spel med och utan licens

De 6 bästa spelen som finns MGA casinon utan licens

Nästa

Lämna en kommentar