Min fem-i-topp lista på distansutbildningar

| |

Inte särskilt förvånande att intresset ökar för att plugga på distans. De första åren var det lite trögt, då det rådde för många tvivel på upplägg och om studenter skulle klara av att sitta ensamma med sin utbildning. Äntligen har teknologin kommit ikapp, och  möjliggjort bättre kvalité på distansutbildningar.

Vad är bra utbildning för dig? Jag anser att några av de viktigaste faktorerna innefattar god kommunikation med ansvarig lärare, att svarsresponsen är god då man behöver hjälp med något och att utbudet är antingen unikt eller stort. Här är fem utbildningsaktörer som jag tycker är värda att utforska mer om du är intresserad av att studera på distans.

  • Yrkesakademin är ett bra val för de som söker efter yrkesutbildningar som har stöd för ekonomisk hjälp av CSN, då här finns gott om kurser inom yrkeshögskoleutbildning. Läs igenom all information för varje kurs, så du är beredd på att några gånger om året bege dig till en specifik plats. Till exempel för att genomföra ett prov eller visa upp ett projekt.
  • Distansutbildningarna via Distansinstitutet är inte CSN-berättigade men här finns ett unikt utbud av kurser och du väljer själv studietakt. Detta är extra förmånligt om man vill fortsätta jobba under tiden som man studerar. Deras kursutbud leder till jobb som efterfrågas på dagens marknad och några exempel på kurser är Projektledare, Samtalscoach och HR-koordinator.
  • Att vara medveten om sin hälsa blir allt mer en självklarhet och därmed har efterfrågan på kurser inom hälsa öka. Hos Massage & Spa School kan du bli massör på distans, kurserna finns helt på svenska och man kombinera det med att göra proven på plats på Gran Canaria. Denna är en privat skola, så man får själv stå för kostnaderna av deras kurser. Däremot får man chans till att vara väldigt flexibel med sitt schema och kursansvariga är väldigt hjälpsamma.
  • Luleå Tekniska Universitet har ett stort utbud av högskolekurser inom teknik. Till exempel Civilingenjör, Grafisk Design och massvis med enstaka kurser inom ämnet. Deras kurser är CSN-berättigade, deras kursutbud inom teknik är väldigt stort och många lärare har ett gott rykte om att svara elever i god tid och att ge ut tydlig information. Den läroplattform som högskolan använder sig av är pedagogisk och lätt att förstå.
  • Mittuniversitetet är en webbplats med ett enormt utbud på distanskurser. Du kan söka på enskilda kurser med eller utan träffar och skräddarsydda program på olika nivåer. Deras sortiment är stort, så börja med att söka efter det studiesätt som passar din livsstil. Om du till exempel vill undvika att lägga tid på fysiska träffar, så sök enbart på studier där detta inte krävs.

Prioritera vad som är viktigast för dig, vare sig du själv får stå för kostnaden eller inte. Det viktiga är ju att det leder till ett jobb som kan passa dig.

Föregående

Flest följare på Instagram

Big Five – djuren som räknas in i de fem stora!

Nästa

Lämna en kommentar