Hur fungerar ett SMSlån?

| |

SMSlån blir alltmer vanliga, och många ser på lånen som ett smart sätt att lösa oförutsedda utgifter. Kanske gick datorn sönder, eller så kostade tandläkarbesöket mer än tänkt. Med ett SMSlån har du möjligheten att få lägre belopp snabbt in på kontot. Men hur fungerar egentligen låneprocessen? Här försöker vi svara den frågan och ge dig infon du behöver innan du bestämmer dig om SMSlån är för dig.

Jämför SMSlån från Moneezy för att lära dig mer om lån och hitta ett som passar just dig.

Vad är ett SMSlån?

Först och främst, vad är ett SMSlån? Det är ett lån av ett lägre belopp som kan utbetalas snabbt, men också ska återbetalas snabbt. Ett SMSlån är alltså en typ av snabblån och allt sker smidigt över internet.

Jämför och välj lån

Det första steget innan ansökan är naturligtvis att jämföra olika alternativ och bestämma dig vilket lån som passar dig. Det kan du enklast göra genom olika hemsidor och appar som hjälper dig jämföra lån.

Främst ska du kika på räntan; både den nominella räntan och den effektiva räntan. Den effektiva räntan innehåller alla kostnader som kommer ingå i lånet. Andra kostnader är bland annat uppläggningsavgiften och aviavgiften.

Naturligtvis är det också viktigt att du har koll på återbetalningstiden. Kommer du ha råd att betala tillbaka lånet i tid?

Ansökan till utbetalning

När du har valt en långivare och en viss typ av lån är låneprocessen egentligen väldigt enkel. Det är hela grejen med SMSlån, det ska gå snabbt och smidigt.

Du fyller enkelt i en ansökan på långivarens hemsida. Långivaren gör sedan en omedelbar kreditbedömning, för att säkerställa att du verkar ha möjlighet att betala tillbaka lånet. Du får sedan snabbt svar på om du är godkänd eller inte.

Om din låneansökan blir godkänd och du accepterar lånet, får du sedan pengarna väldigt snabbt. Oftast kommer pengarna in på ditt konto samma dag som du skriver under. Beroende på långivarens öppettider kan pengarna i värsta fall komma dagen efter. Det är just detta som lockar för många. Ibland när man hamnar i temporär ekonomisk knipa kan det betyda mycket att få extrapengar snabbt för att se till att du eller din familj har det ni behöver.

Återbetalningen

Hur betalar du tillbaka ett SMSlån? När du ansöker om lånet får du också en avbetalningsplan. Det är en av sakerna du måste ha i åtanke när du väljer lån. Ett SMSlån är oftast på en mindre summa som ska återbetalas relativt snart. Vanligtvis ska ett SMSlån betalas tillbaka inom en månad eller inom ett par månader.

Du kan oftast betala tillbaka lånet via en faktura som låneföretaget skickar till dig varje månad. De kan skicka fakturan hem till dig eller via e-post.

Vad är riskerna?

Det viktigaste att ha i åtanke när du tar ett SMSlån är att du absolut kommer att kunna avbetala lånet i tid. Om du låter fakturor från låneföretaget att förfalla, kan du belastas av påminnelseavgifter, förseningsavgifter och straffavgifter. Det är också möjligt att du får betalningsanmärkningar. Kortfristiga SMSlån har ofta höga räntor. Det är definitivt något du måste vara medveten om när du funderar över att ta ett lån. Var säker på att du förstår vad den totala kostnaden kommer att bli och låna aldrig mer än du faktiskt behöver. När du har koll på riskerna kan du sedan vara i kontroll när du använder SMSlån som det smidiga ekonomiska verktyget det kan vara.

Föregående

Populära Disney prinsessor

Sveriges bästa nöjesparker

Nästa

Lämna en kommentar